Protesterer mot OL-kondomer

Konservative amerikanere reagerer kraftig på at 250 000 kondomer deles ut gratis under OL.

Det lover godt for nattelivet i Salt Lake City, skriver nyhetsbyrået AP. Det blir nå lettere å finne en gratis kondom enn en gratis drink i mormonstaten Utah.

«SafeGames» heter gruppa som deler ut gummi'n. «SafeGames» har med seg det amerikanske Røde Kors og Utahs aidsforening når de i disse tider deler ut den kvarte millionen med kondompakker.

Beskyttelsen går til alle som vil ha, og pakka inneholder også sikker sex-intruksjoner, håndvarmere og leppebalsam.

- Vi vil sikre at alle personene som kommer til lekene skal feire sikkert, sier direktør Luicano Colonna da hun presenterte produktene i går.

Tilreisende turister er ikke de eneste som kan kose seg uten frykt. I OL-landsbyen har utøverne fått 12 000 kondomer på deling. Ikke alle liker det.

Gayle Ruzicka leder den konservative gruppa Utah Eagle Forum, og sier hun er sjokkert over kondomgavene. Hun mener arrangørene bifaller «umoralsk seksuell aktivitet».

Ruzicka får svar fra Foreningen for planlagte svangerskap i Utah.

- Det ville være uansvarlig av Utahs helseorganisasjoner om de lot personlige verdier bidra til at besøkende og fastboende risikerer sviktende helse, sier Clayton Vetter i organisasjonen.

Skal du til Salt Lake for å kikke på OL, får du trolig også øye på folkene fra «SafeGames». De går rundt i sjokkoransje hatter og deler ut små poser med gummigodteriet.

(Dagbladet.no)

<B>KONDOM:</B> En kvart million deles ut på gata i Salt Lake City.