Protesterte mot dårlig sikkerhet - kastet røykbomber på banen

Nå er Bryne-supporterlederen utestengt ett år.

PROTESTERTE: Flere medlemmer av B-gjengen, med supporterlederen i spissen, protesterte mot dårlig sikkerhet på Bryne Stadion ved å kaste røykbomber på banen. Bildet er ikke fra den aktuelle kampen. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix.
PROTESTERTE: Flere medlemmer av B-gjengen, med supporterlederen i spissen, protesterte mot dårlig sikkerhet på Bryne Stadion ved å kaste røykbomber på banen. Bildet er ikke fra den aktuelle kampen. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix.Vis mer

||| (Dagbladet.no): Det var i cupkampen mot Viking at B-gjengleder Per Kristian Vold, sammen med flere andre supportere, kastet røykbomber inn på banen.

Bombene var en protest mot det supporterklubben mener er elendige sikkerhetstiltak på Bryne Stadion.

Nå utestenges supporterlederen fra alle arrangement i forbindelse med Bryne Fotballklubb, melder Stavanger Aftenblad.

— Jeg forstår ikke med min beste evne og vilje at du går inn i banken og raner banken for å vise hvor dårlige sikkerhetstiltakene er, sier styreleder Per Bergstad til avisa.

B-gjengleder Per Kristian Vold er skuffet over at klubben ikke tar supporternes protester på alvor.

- Jeg er skuffet over at all fokus i ettertid ble rettet mot B-gjengen, og ikke mot den elendige sikkerheten på stadion. Hadde jeg visst det ville jeg nok revurdert å kaste røykbomber inn på banen, sier han til Dagbladet.

- Utestengelse forventet jeg, men ikke at den skulle vare så lenge.

Bryne-styreleder Per Bergstad mener det det er særlig skjerpende at det var supporterklubbens leder som sto bak røykbombene.

Han har varslet at eventuelle økonomiske sanksjoner fra NFF kan komme til å videresendes til de skyldige i B-gjengen.

- Bryne slapp mellom 200 og 250 flere personer inn på stadion i kampen mot Viking enn de hadde lov til. Da kan de bruke pengene de tjente på dette til å betale den eventuelle boten.

- Det er ikke aktuelt å betale noen bot for klubben, når sikkerhetsreglene på stadion brytes gang etter gang, sier Per Kristian Vold til Dagbladet.

UTESTENGES: B-gjengleder Per Kristian Vold. Nå har han satt norsk supporterallianse på saken. Foto: B-gjengens hjemmesider.
UTESTENGES: B-gjengleder Per Kristian Vold. Nå har han satt norsk supporterallianse på saken. Foto: B-gjengens hjemmesider. Vis mer