Protour-poeng kan gi Kaggestad VM-billett

Sikret sine første protour-poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mads Kaggestad kvalifiserte seg til sykkel-VM i Stuttgart i oktober etter at han sikret seg sine første protour-poeng søndag.

Men det er likevel ikke sikkert at Vikersund-syklisten får kjøre i VM, for dersom Norge kvalifiserer seg som nasjon, er det opp til Norges Cykleforbund å ta ut laget.

- Hvis vi ikke kvalifiserer oss som nasjon, kan vi ikke sende andre enn Mads Kaggestad, for han er kvalifisert, sier sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund til Drammens Tidende.

Dersom Norge skulle få med et lag er Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen selvskrevne. De andre plassene vil stå mellom Kaggestad, Edvald Boasson Hagen, Gabriel Rasch og Lars Petter Nordhaug.

- Det er klart det er et mål å få kjøre VM, for jeg har bare kjørt i et VM og OL tidligere og brutt begge gangene. Nå er jeg mye sterkere og i bedre form, sier Mads Kaggestad til Drammens-avisen.

For Kaggestad er det store målet i år å komme med på Crédit Agricole-laget til Spania Rundt. Dersom det også blir VM-start, kommer det til å bli en stor bonus for ham.

(NTB)

KANSKJE VM-SYKLIST: Hvis Norge kvalifiserer seg som nasjon, er det norsk Cykleforbund som bestemmer om Mads Kaggestad får sykle i VM. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet
KANSKJE VM-SYKLIST: Hvis Norge kvalifiserer seg som nasjon, er det norsk Cykleforbund som bestemmer om Mads Kaggestad får sykle i VM. Foto: Henning Lillegård, Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer