Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prøvde å lure dopingjegerne med «juksepenis». Utestengt i tre år

Smekk på pungen for italiensk langdistanseløper.

SOM FORTJENT: Dopingjegerne møter stadig kreative forsøk fra utøvere som forsøker å slippe unna med juks. Licciardis falske penis er heller ikke den første. Foto: Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO JOEL SAGET
SOM FORTJENT: Dopingjegerne møter stadig kreative forsøk fra utøvere som forsøker å slippe unna med juks. Licciardis falske penis er heller ikke den første. Foto: Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO JOEL SAGET Vis mer

(Dagbladet): Italienske Devis Licciardi hadde tydeligvis urent mel i posen da han ble innkalt til dopingkontroll etter sin 10 000 meter i september.

Han forsøkte nemlig å svindle dopingjegerne ved å benytte en «juksepenis» fylt med urin, men ble gjennomskuet.

Kjæresten med på planen Nå er 27-åringen utestengt fra alle arrangementer i tre år. Det melder AP via svenske Aftonbladet.

Det italienske antidoping-byrået ville i utgangspunktet utestenge Licciardi i to og et halvt år, men den nasjonale olympiske komiteen satte ned foten og økte straffen til tre år.

Som om ikke det var nok, har også italienerens kjæreste, Sara Malpetti, blitt utestengt fra samtlige idrettsarrangementer i tre og et halvt år da hun var med på å planlegge og gjennomføre svindelen.

Lært av Tyson Dette er ikke første gangen idrettsutøvere tar i bruk den kreative men ukonvensjonelle metoden for å unngå å bli fersket.

I høst ga den tidligere tungvektsbokseren Mike Tyson ut sin bok «Undisputed Truth», og avslørte der at han på tampen av karrieren brukte både kokain og cannabis jevnlig.

Derfor måtte han jukse for å unngå positive tester. Før møtet med Lou Savarese i Glasgow tok han med seg en en falsk penis som sørget for rein urin til testene.