Prøvde å sykle videre til tross for beinbrudd

Contador må opereres.

MÅTTE BRYTE.  Storfavoritten måtte bryte Tour de France etter å ha krasjet i en utforkjøring. Foto: AP Photo/Christophe Ena
MÅTTE BRYTE. Storfavoritten måtte bryte Tour de France etter å ha krasjet i en utforkjøring. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LA PLANCHE DES BELLES FILLES (procycling.no): Storfavoritten Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) krasjet ut av Tour de France i dag, etter å ha mistet kontrollen over sykkelen i en glatt utforkjøring.

- Det har vært to krasjer. Etter den første måtte han ta sykkelen til Nicolas Roche. Litt senere så mistet han grepet på styret, og han krasjet igjen. Det var det verste krasjet, sier Steven De Jongh, som er sportsdirektør i Tinkoff-Saxo, til procycling.no og resten av pressekorpset. 

Contador har allerede tatt røntgen av skadene, og der ble det påvist brudd i beinet.

- Jeg hadde akkurat en telefonsamtale med Bjarne (Riis, vår anm.). De bekreftet at leggbeinet er brukket, og han trenger en operasjon. Det var ikke et veldig ille brudd, men det er alt jeg vet. Vi vet ikke enda hvor lang tid det vil ta å komme tilbake, sier Steven de Jongh. 

Etter velten klarte Contador å sykle videre i over ti kilometer før han måtte gi seg, til tross for bruddet i leggbeinet.

Meningsløst
Michael Mørkøv (Tinkoff-Saxo) er en av Contadors betrodde hjelperyttere. Han så krasjen til spanjolen, og fryktet det verste.

- Han har slått seg på flere steder. Når man velter i så stor fart, så slår man seg mye, sier Mørkøv til procycling.no.

Tinkoff-Saxo har jobbet knallhardt for Contador underveis, og alle rytterne har satt egne ambisjoner til side for å støtte kapteinen.

- Vi har tapt touren nå. Vi var her for å vinne Tour de France, og det har sett bra ut inntil nå. Vi har hele tiden hatt 110 prosent tillit til Alberto, og han har også hatt enorm selvtillit. Det var et surt uhell for oss, sier dansken.

Contador har hatt en strålende sesong så langt, og ledet verdensrankingen før Tour de France startet. Nå må han trolig ta en lengre pause fra sykkelen, men håper nok på å være tilbake til årets siste treukersritt, Spania rundt. 

Les også: Nibali dominerte i Contadors fravær.

Nye mål
Nå vet ikke laget hva de skal gjøre videre i Tour de France, ettersom de ikke hadde forberedt en plan B.

- Nå virker alt helt meningsløst for oss i Tour de France. Det vi har kjempet for i ti etapper røk fullstendig i dag, og nå må vi sette oss nye mål. 

- Hvordan skal dere motivere dere videre?

- Det har vi hviledagen i morgen til å finne ut av, sier en tydelig preget Mørkøv til procycling.no. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer