- Prøvde bare å «curle» den inn

Alexander Ødegaard scoret sitt tiende mål i årets serie på et nydelig frispark.

(Dagbladet.no, Sogndal-Lyn 1-1): - Muren og Ali Al-Habsi sto litt skeivt, så jeg prøvde bare å curle den rundt. For meg hadde det vært mer naturlig om keeperen hadde stått i motsatt hjørne, sier Alexander Ødegaard til Dagbladet.no.

Og i ettertid kan man trygt si at det var en riktig vurdering. For ballen fikk en nydelig bue over en feilplassert mur og endte helt nede i målgropa til Lyn-keeper Al-Habsi.

Før det hadde Lyn tatt ledelsen ved Jan Derek Sørensen. Peter Markstedt stupheadet mot mål, og Sørensen dukket opp på returen - og i morgen kan han kanskje vente seg en telefon fra Åge Hareide.

- På det jevne

Men det var ingen stor fotballkamp på Fosshaugane i kveld, selv om Alexander Ødegaard nok en gang imponerte. I tillegg til målet løp og skapte kampens bestemann i 85 minutter, til han gikk tom mot slutten og måtte ut.

- Det blir på det jevne for min del. Lyn er gode til å forsvare seg og kontre, men vi skal vinne sånne kamper på hjemmebane.

- Ønsker å bli bedre

Før overgangsvinduet åpnet i sommer, uttalte sportsdirektør i Rosenborg, Rune Bratseth, at Ødegaard var serielederens førstevalg, men hovedpersonen selv har ikke hørt noe fra interesserte klubber.

- Jeg vil ikke høre noe fra den ene eller annen part. Jeg bruker ikke energi på det der før det ligger et papir på bordet.

- Hvor er du om fem år?

- Vanskelig å si. Jeg ønsker å bli en bedre spiller.

Det er ikke bare Ødegaard selv som ønsker det.

GRATULERER: Håvard Flo gratulerer Ødegaard.