Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prøvde seg på Ferguson, takket nei til Mourinho

Newcastle-formann røper gamle historier.

TO AV DE STØRSTE: Sir Alex Ferguson og José Mourinho er blant de desidert største trenerprofilene i verden. Newcastle forsøkte å lokke førstnevnte til St. James Park, mens han andre ikke var ønsket som assistent for Bobby Robson i 2001. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
TO AV DE STØRSTE: Sir Alex Ferguson og José Mourinho er blant de desidert største trenerprofilene i verden. Newcastle forsøkte å lokke førstnevnte til St. James Park, mens han andre ikke var ønsket som assistent for Bobby Robson i 2001. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson er den lengstsittende og mestvinnende manageren i britisk fotball.

Etter over 24 år i sjefsstolen på Old Trafford er han ensbetydende med Manchester United, men på veien har konkurrerende klubber i Premier League forsøkt å lokke skotten til seg.

Da Kevin Keegan takket for seg etter sin første managerperiode i Newcastle, i 1997, var Ferguson førstevalget som erstatter.

- Vi gikk for sir Alex Ferguson. På det tidspunktet forhandlet han om en ny kontrakt i Manchester United, og vi snakket med rådgiverne hans. De oppfordret oss til å vente litt, men til slutt døde det bare ut, røpet Newcastles daværende styreformann Freddy Shepherd i et intervju med Talksport i dag - der de gamle Sky Sports-kjenningene Andy Gray og Richard Keys nå har sitt eget program.

Ferguson svak for Newcastle?
Newcastle er kanskje ikke noen stor rival for Manchester United i dag, men på siste halvdel av 90-tallet kjempet de to klubbene mot hverandre i toppen.

I 1996 kom Keegan med sin berømte «I'd love it if we beat them»-tale - som et svar på at Ferguson hadde beskyldt Leeds for å ikke yte maksimalt mot Newcastle.

Shepherd mener like fullt at Ferguson var svak for klubben fra St. James Park.

- Det ville vært fantastisk å få ham hit etter Keegan, han har alltid sagt at Newcastle er den eneste klubben han kunne tenke seg, foruten Manchester United, sier han.

Newcastle endte i stedet opp med Kenny Dalglish, som ble værende i drøye ett og et halvt år.

Hadde ikke hørt om Mourinho
I dag er klubben en nyopprykket middelhavsfarer i Premier League. Men det spørs hva som kunne skjedd dersom Shepherd ikke hadde vært så lunken da Bobby Robson i 2001 ønsket seg en assistent fra Portugal. Navnet? José Mourinho.

- Bobby ønsket å hente ham som assistentmanager. Jeg hadde ikke engang hørt om fyren i 2001. Hvem vet hva som ville skjedd hvis jeg gjorde det, sier den gamle styrelederen.

«The Special One» trente den portugiske klubben Uniao de Leiria på den tida, før han gikk til Porto året etter. Han kjente Bobby Robson godt fra tida de tilbrakte sammen i Barcelona.

- Jeg kjente ikke fyren, Bobby hadde allerede en assistent og i tillegg snakket han ikke geordie! (dialekten i Newcastle), forklarer Shepherd.

Det er vel heller tvilsomt om det hadde stoppet dem om Mourinho skulle melde seg til tjeneste i dag...

- TENK HVA SOM VILLE SKJEDD: Freddy Shepherd, eks-styreformann i Newcastle, snakker nok for mange supportere når han lurer på hva som kunne skjedd om han sa ja til José Mourinho. Foto:  EPA PHOTO/PA
- TENK HVA SOM VILLE SKJEDD: Freddy Shepherd, eks-styreformann i Newcastle, snakker nok for mange supportere når han lurer på hva som kunne skjedd om han sa ja til José Mourinho. Foto: EPA PHOTO/PA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media