Prøve-VM i Brasil kan bli avbrutt

- Ett av lagene ønsker å reise hjem.

FORTSETTER TURNERINGEN? Nigeria - og Vålerengas - Fedor Ogude nikker ballen foran Uruguays Edison Cavani. Foto: Eitan Abramovich, AFP / NTB Scanpix
FORTSETTER TURNERINGEN? Nigeria - og Vålerengas - Fedor Ogude nikker ballen foran Uruguays Edison Cavani. Foto: Eitan Abramovich, AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mens omkring en million mennesker demonstrerte i gatene i brasilianske byer i går, fortsetter kontinentcupen (Confederations cup) - også kjent som prøve-VM på landets største fotballarenaer.

Nå står imidlertid turneringen, som samler de kontinentale mesterne, regjerende verdensmester og vertsnasjonen, i fare for å bli avbrutt. Det er radiostasjonen CBN og nettsiden til avisa Estado de Sao Paulo som melder dette, ifølge Reuters.

CBN melder at ett av lagene har lagt press på lederne sine for å reise fra Brasil fordi de er bekymret for slektningene sine som er i Brasil for å følge kampene.

Fifa-biler angrepet Estado skriver at Fifa forsøker å overtale lagene til å fullføre turneringen.

- Demonstrasjonene i gatene i brasilianske byer har presset Fifa til å forhandle med lagene for å holde dem i kontinentcupen, melder avisa.

Avisa melder også at to Fifa-kjøretøyer er blitt angrepet i Salvador, hvor Uruguay møtte Nigeria. Fifa-ansatte har fått beskjed om ikke å bruke Fifa-antrekk når de beveger seg utenfor hotellene sine.

Fifa sier imidlertid til nyhetsbyrået AP at det ikke foreligger planer om å avbryte turneringen.

En drøy uke igjen Folket protesterer mot inflasjon, korrupsjon, skattenivå og dårlige offentlige tjenester. Mye aggresjon er også rettet mot de store summene som brukes på å arrangere fotball-VM neste sommer.

TÅREGASS: Politiet skjøt tåregass mot demonstranter som blokkerte adgangen til Arena Fonte Nova i  Salvador før kampen mellom Nigeria og Uruguay. Foto: Juan Barreto, AFP / NTB Scanpix
TÅREGASS: Politiet skjøt tåregass mot demonstranter som blokkerte adgangen til Arena Fonte Nova i Salvador før kampen mellom Nigeria og Uruguay. Foto: Juan Barreto, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka gikk flere av de brasilianske landslagsspillerne ut med støtte til folkets protester, så lenge de foregikk i fredelige former.

Den gamle legenden Pelé provoserte imidlertid demonstrantene da han ba dem glemme protestene og heller støtte landslaget.

Det er hviledag i turneringen i dag, før gruppespillet avsluttes lørdag og søndag, mens semifinalene er ment å spilles onsdag og torsdag til uka.

Finalen skal spilles søndag 30. juni.