Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Prøver å forhindre at det blir lagt kunstgress på Sør Arena

NISO har sendt et åpent brev til politikerne i Kristiansand.

SLUTT PÅ NATURLIG GRESS: Det ser ut til at det blir kunstgress på norges fineste gressmatte på Sør Arena.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SLUTT PÅ NATURLIG GRESS: Det ser ut til at det blir kunstgress på norges fineste gressmatte på Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Onsdag behandler bystyret i Kristiansand redningspakken til fotballklubben Start. Ett av punktene i løsningen er at det skal legges kunstgress på Sør Arena. Noe som tidligere har vekket sterke følelser i fotball-Norge.

NISO-leder Joachim Walltin er sterkt kritisk til prosjektet, og har nå sent en åpent brev til politikerne i Kristiansand, ifølge FVN.

I et åpent brev til politikerne i Kristiansand, som avisen har fått tilgang til, ber NISO om at det gjøres en grundig gjennomgang av problemstillingen før en beslutning om å legge kunstgress på Sør Arena tas.

Norges fineste gressmatte
I brevet står det blant annet at Sør Arena i dag har norges fineste gressmatte, basert på en undersøkelse gjort av alle Tippeliga-spillerne i 2011. I brevet står det også at økt bruk vil føre til økt slitasje, uansett underlag. Dette vil igjen medføre økte vedlikeholdsutgifter.

Kristiansand kommune, Sparebanken Sør og Start har alle kommet til enighet om å erstatte naturgresset med kunstgress, det er med andre ord sterke krefter som vil ha kunstgress på arenaen.

Du kan lese hele brevet fra NISO til politikerne på Fedrelandsvennen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media