Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-VM 2019:

- Prøver å holde en lav profil

Gjert Ingebrigtsen mener han ikke har noe å bidra med før sønnene skal løpe VM-finalen på 5000 meter.

EN ETTERTRAKTET MANN: Gjert Ingebrigtsen er omkranset av norske journalister i Doha i dag, og får stadig flere henvendelser fra internasjonale medier etter suksessen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
EN ETTERTRAKTET MANN: Gjert Ingebrigtsen er omkranset av norske journalister i Doha i dag, og får stadig flere henvendelser fra internasjonale medier etter suksessen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

DOHA (Dagbladet): Da kaoset rundt Jakob Ingebrigtsens disk og påfølgende frikjennelse raste som verst etter 5000 meter-forsøkene fredag, var Gjert Ingebrigtsen en stressa mann.

Lykken over endelig å ha tre sønner i den samme internasjonale finalen, sto plutselig i fare for å ramle sammen.

Alt fordi britene angivelig skal ha levert en protest på Jakobs uheldige tråkk innenfor lista på langsida 200 meter før mål.

For dersom Jakob hadde blitt disket, slik han opprinnelig ble etter den første jurybehandlingen av saken, ville briten Andrew Butchart fått finaleplassen.

Gjert dukket ikke opp i pressesonen før etter at Jakob var klarert for finalen. Da var det mange timer siden løpet var over, og endelig kunne pappa og hovedtrener Ingebrigtsen smile.

Har hatt kontakt

Men Butchart fortalte via Instagram om bombardementet av hets fra nordmenn i timene etter, og dagen derpå fikk han en beklagelse fra Norges Friidrettsforbund.

På dagens pressemøte i VM-byen, kunne Gjert Ingebrigtsen fortelle at brødrene Ingebrigtsen også hadde vært i kontakt med briten i etterkant av diskvalifikasjonskaoset.

- Jeg kjenner jo Andy godt, og vet at han er en oppegående kar. Vi hadde jo forventa at han skulle være i finalen, definitivt, men sånn ble det ikke. Han er uansett en trivelig kar og jeg vet at guttene har utveksla meldinger i ettertid. Det er jo veldig beklagelig at han blir utsatt for noe hets eller noe. Det er helt ufortjent, sier Gjert Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen forteller at han ikke aner hva sønnene hans har skrevet til Butchart, men mener alt er i orden mellom Jakob og britiske Butchart nå.

- Ja, det tror jeg. Han og Jakob er gode venner som treffer hverandre i mange, mange sammenhenger, sier Gjert.

En spesiell familie

I kjølvannet av den enorme suksessen familien Ingebrigtsen opplever på friidrettsbanen, begynner også den internasjonale oppmerksomheten å bli stor.

Og de utenlandske mediene er, som de norske, opptatt av at tre brødre skal løpe en VM-finale på 5000 meter.

Det er helt spesielt, akkurat som familien Ingebrigtsen.

- Det er det jo! Hva som er mest spesielt med den, er at vi er en familie som i mange, mange år har jobbet mot et felles mål, og det å kunne holde sammen på en sånn måte uten at ting skjærer seg. Det var en amerikansk trener i går som sa til meg at nå har vi holdt på med et prosjekt i USA i snart tjue år, og hatt haugevis av utøvere, og så gjør dere noe med tre stykker som vi ikke har klart på alle disse årene. Åpenbart gjør dere noe mer rett enn vi gjør. De kan godt være interessert i å se nærmere på hva vi holder på med, forteller Gjert.

Har ingenting å bidra med

For alle som har fulgt med på den populære tv-serien om «Team Ingebrigtsen» kommer det ikke som noen overraskelse at det av og til går en kule varmt innad i familien.

Likevel går de ikke hverandre på nervene.

- Vi biter oss fast! Og det er ikke fordi vi ikke har diskusjoner, men vi ser at vi har mer igjen for å samarbeide enn å ikke gjøre det, sier han.

- Mitt bidrag er å gi guttene trygghet nok til at når de står på startstreken, så kan de yte det beste de kan. Der stopper på en måte min kompetanse og min erfaring. Det vet de veldig godt om.

For en mann som vant prisen for årets trener på Idrettsgallaen i år, kan det for utenforstående se ut som om han underspiller sin egen rolle i dette sirkuset.

Gjert smiler litt når han får spørsmål om akkurat det.

- I mesterskap så har jo jeg absolutt ingenting å bidra med, så det er egentlig bare å prøve å holde en lav profil. Min jobb slutter den dagen vi kommer til mesterskap og står på startstreken. Da er min jobb ferdig. Jeg er mer her som en sånn, hva skal jeg si? Støttekontakt, og en organisator i forhold til det som skjer i det daglige, humrer han.

HYLLER JAKOB: Afrikanerne har dominert langdistansene i friidrett fullstendig. Nå skremmes Telahun Haile Bekele av Jakob Ingebrigtsen (19). Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling