Friidretts-VM 2019:

- Prøver å holde en lav profil

Gjert Ingebrigtsen mener han ikke har noe å bidra med før sønnene skal løpe VM-finalen på 5000 meter.

EN ETTERTRAKTET MANN: Gjert Ingebrigtsen er omkranset av norske journalister i Doha i dag, og får stadig flere henvendelser fra internasjonale medier etter suksessen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
EN ETTERTRAKTET MANN: Gjert Ingebrigtsen er omkranset av norske journalister i Doha i dag, og får stadig flere henvendelser fra internasjonale medier etter suksessen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Da kaoset rundt Jakob Ingebrigtsens disk og påfølgende frikjennelse raste som verst etter 5000 meter-forsøkene fredag, var Gjert Ingebrigtsen en stressa mann.

Lykken over endelig å ha tre sønner i den samme internasjonale finalen, sto plutselig i fare for å ramle sammen.

Alt fordi britene angivelig skal ha levert en protest på Jakobs uheldige tråkk innenfor lista på langsida 200 meter før mål.

For dersom Jakob hadde blitt disket, slik han opprinnelig ble etter den første jurybehandlingen av saken, ville briten Andrew Butchart fått finaleplassen.

Gjert dukket ikke opp i pressesonen før etter at Jakob var klarert for finalen. Da var det mange timer siden løpet var over, og endelig kunne pappa og hovedtrener Ingebrigtsen smile.

Har hatt kontakt

Men Butchart fortalte via Instagram om bombardementet av hets fra nordmenn i timene etter, og dagen derpå fikk han en beklagelse fra Norges Friidrettsforbund.

På dagens pressemøte i VM-byen, kunne Gjert Ingebrigtsen fortelle at brødrene Ingebrigtsen også hadde vært i kontakt med briten i etterkant av diskvalifikasjonskaoset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer