- Prøver å leve normalt igjen

Landslagskeeper Thomas Myhres (28) liv ble forandret for alltid da lillebror Per Martin (20) omkom i en trafikkulykke natt til 10. mars. - Det var nok uten tvil det lengste døgnet i mitt liv, fortalte Myhre i går.

Thomas Myhre bruker fotballen i sorgarbeidet etter at lillebroren Per Martin omkom i en trafikkulykke. Etter to av sine tyngste uker, står Myhre sannsynligvis mellom stengene når Norge møter Tunisia i kveld.

Rutiner

- Jeg prøver å takle det sånn som jeg kan. Men det er perioder hvor det ikke er fullt så lett, og det er dager og timer på dagen da det går lettere. Men for meg er det viktig å komme tilbake i vante rutiner, fortalte en åpen Thomas Myhre til TV2 i går.

Han var hjemme i Tyrkia da han fikk meldingen om at broren hadde omkommet.

Thomas Myhre

Født: 16. oktober 1973

Posisjon: Keeper

Nåværende klubb: Besiktas (Tyrkia, lån)

Tidligere klubber: Moss, Rygge (lån), Viking, Everton (England), Glasgow Rangers (Skottland, lån), Birmingham (England, lån), Tranmere (England,lån), FC

København (Danmark, lån)

Landskamper: 25

- Det var nok uten tvil det lengste døgnet i mitt liv. Jeg følte på en måte at tida sto stille. Jeg klarte å være hjemme klokka halv tolv om kvelden, men det føltes som om det tok tre døgn, sa han.

Selv om fotballen ikke er det viktigste for Myhre akkurat nå, setter han pris på å være tilbake i landslagsmiljøet.

- Det har vært godt å komme tilbake og spille fotball igjen. Det er liksom det du er vant til. Å treffe gutta. Å oppleve det å konkurrere. Du får ut en del frustrasjon på fotballbanen. Jeg prøver å komme tilbake til et tilnærmet normalt liv, selv om det ikke blir helt som jeg er vant til, forklarte han.

- Stille og rolig

Landslagslege Lars Engebretsen mener det er bra for Myhre å være tilbake på jobb, selv om han merker at landslagskeeperen ikke er like aktiv som han pleier.

- Det er klart vi merker på ham at han ikke er så utadvendt som han pleier å være, og at han er mye mer stille og rolig, sier Engebretsen til Dagbladet.

Landslaget har ikke hatt noen spesiell oppfølging av Myhre under oppholdet i Tunisia.

- Vi tror det er viktig at vi gjør det vi normalt pleier å gjøre på samlinger. Forskjellen fra andre samlinger er at det ikke er så mye media og andre personer rundt oss her i Tunisia, og dermed får vi mer tid til å snakke sammen, sier Engebretsen.

- Selv om fotballen ikke er det viktigste for Thomas akkurat nå, er det helt klart viktig å fylle livet sitt med noe, legger han til.

Thomas Myhre ville ikke si noe utover det han sa til TV2 da Dagbladet ringte i går.

TUNG TID: For Thomas Myhre har det vært viktig å komme tilbake på fotballbanen etter at lillebroren omkom i en trafikkulykke for to uker siden. I går tok han en spasertur gjennom idylliske Sidi Bou Said før kveldens landskamp mot Tunisia.