<strong>MISLYKKET:</strong> West Hams Mark Noble forsøkte å psyke ut Charlie Austin (t.h.) før sistnevnte skulle ta et straffespark. Det fungerte ikke. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MISLYKKET: West Hams Mark Noble forsøkte å psyke ut Charlie Austin (t.h.) før sistnevnte skulle ta et straffespark. Det fungerte ikke. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Prøver å psyke ut motstanderen. Det slår totalt feil: - Jeg forandret mening der og da

Dette er noen av de største snakkisene i Premier League-helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Nok en innholdsrik Premier League-helg har vært på trappene, og den andre ligarunden avsluttes i kveld med Manchester City som tar imot Everton på Etihad.

I den forbindelse tar vi en titt på noen av de største hendelsene fra runden.

Stoke-marerittet fortsetter

Arsenal har kun slått Stoke på Britannia (Bet 365 stadion) én gang på de siste åtte kampene. Denne gangen var det debutant Jesé Rodriguez som ble tunga på vektskålen da han overlistet Arsenal-keeper Petr Cech like etter hvilen.

24-åringen ble nettopp hentet på lån fra Paris Saint-Germain, og kan vise seg å bli en viktig brikke for manager Mark Hughes (som hadde lavest odds på «neste manager til å få sparken i Premier League» før kampen). Jesé spilte fem sesonger i Real Madrid før han dro til fransk fotball i 2016. Nå har han vist at han kan levere på en regnværsdag i Stoke også.

Stoke hadde forøvrig bare ballen i snaut 22 prosent av tiden. Nok et eksempel på at ballbesittelse ikke er det viktigste i fotball.

<strong>PANGDEBUT:</strong> Jesé Rodriguez setter inn kampens eneste scoring. Foto: NTB Scanpix
PANGDEBUT: Jesé Rodriguez setter inn kampens eneste scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raser etter Arsenal-annullering

En som ikke fikk nettkjenning i den samme kampen var Arsenal-angriper Alexandre Lacazette, som fikk en scoring annullert på grunn av offside. Den avgjørelsen var kontroversiell, for spissen hadde «bare» den ene foten på feil side.

«De var uheldige med dommeren og målet var ikke offside, så dra til h****** alle sammen», skriver Arsenal-legende Ian Wright på Instagram.

Vel, det var offside, Ian.

Svak dommer

Le Mason hadde ingen stor kamp da han dømte oppgjøret mellom Southampton og West Ham (3-2). Mark Noble hoppet inn i en takling med strake bein på Mario Lemina, men slapp utrolig nok unna det røde kortet.

I tillegg ga Mason Southampton det som ble omtalt som et billig straffespark, som Charlie Austin satte inn til 3-2-seier for hjemmelaget like før kampslutt.

Det har blitt knyttet bekymring til dommerstanden i Premier League etter at en dommer som Mark Clattenburg sluttet i jobben forrige sesong. Mason ga ytterligere vann på den mølla.

Forsiktig hva du sier

Da Charlie Austin gikk fram til krittmerket på stillingen 2-2, kom West Hams Mark Noble (som altså skulle vært i garderoben for lenge siden) bort for å psyke ham ut.

- For å være ærlig så skulle jeg skyte til keepers høyre side, men så sa Noble til meg: «Han vet hvor du skyter», så jeg skiftet mening der og da, så takk til ham, sier Austin, som sendte ballen til venstre for keeper som kastet seg til høyre.

Ikke var han særlig nervøs, heller:

Fin Liverpool-debut

Liverpools nysignering Andy Robertson fikk nok noen nye fans etter debuten mot Crystal Palace i helga. Den tidligere Hull-backen viste fram pasningsfoten sin ved flere anledninger, og virket heller ikke å være noe nervøs i sin første kamp på Anfield.

Mange håper nok at 23-åringen vil bekle venstrebacken etter at James Milner vikarierte i rollen forrige sesong. Alberto Moreno har tidvis vært innom rollen, men spanjolen frustrerer mange med sine manglende defensive kvaliteter.

<strong>LOVENDE START:</strong> Liverpools Andy Robertson leverte en god debut. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
LOVENDE START: Liverpools Andy Robertson leverte en god debut. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

Historiske Huddersfield

Huddersfield er det eneste laget i Premier League-historien som aldri har tapt en kamp. Ja, det er bare to kamper, men for en start for det nyopprykkede laget som hadde minus i målforskjell i Championship forrige sesongen, og som ikke scoret et mål av egen spiller (selvmål i 1-1-kampen mot Sheffield Wednesday) i playoffen før straffesparkkonkurransen i finalen.

I bresjen for oppturen står manager David Wagner, som virkelig har fått betalt for den snau halve milliarden han har brukt på spillerkjøp i sommer.

Signeringer som Mathias Jørgensen (FC København), Jonas Lössl (fra Mainz), Aaron Mooy (fra Manchester City), Tom Ince (fra Derby) og Steve Mounié (fra Montpellier) har alle vist at de har Premier League-nivået inne.

Assist-konge

Armenske Henrikh Mkhitaryan noterte seg bare for én målgivende pasning i ligaen forrige sesong. På to kamper har han allerede fire assist. Han virker også å ha funnet seg til rette under manager José Mourinho, som benket 28-åringen i store deler av forrige sesong.

Til sammenlikning kan vi nevne at Philippe Coutinho aldri har levert mer enn sju målgivende pasninger over en Premier League-sesong i Liverpool.

Manchester United håper nok at midtbanespilleren vil finne tilbake til sin siste sesong i Bundesliga, da han hadde 23 mål og 32 assist på 52 kamper. En utrolig statistikk.

<strong>I STORFORM:</strong> Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB Scanpix
I STORFORM: Henrikh Mkhitaryan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forbannelse over Spurs

Det er en Wembley-forbannelse over Tottenham og en august-forbannelse over Harry Kane. Tottenham tapte ikke en eneste kamp på White Hart Lane forrige sesong, med 17-2-0 på hjemmebane i ligaen.

Denne sesongen står klubben med tap i sin eneste hjemmekamp. Det var tredje kampen på rad klubben tapte på Wembley mot Chelsea, og det lover ikke godt med tanke på at de liljehvite skal spille hjemmekampene der hele sesongen.

Harry Kane har på sin side ikke scoret et eneste Tottenham-mål i august (12 forsøk). Spissen står med 14 skudd på to kamper, og har blant annet to avslutninger i stolpen. Trøsten får være at han har et forsøk til før måneden er over, med hjemmekamp mot Burnley til helga.

<strong>MARERITT-MÅNED:</strong> Harry Kane har aldri scoret i august for Spurs. Foto: TPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
MARERITT-MÅNED: Harry Kane har aldri scoret i august for Spurs. Foto: TPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer