MANGLER NOE: Svenske Expressens medaljeoversikt mangler en norsk gullmedalje. Det er neppe noe Petter Northug hadde satt nevneverdig pris på. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Faksimile: Expressen
MANGLER NOE: Svenske Expressens medaljeoversikt mangler en norsk gullmedalje. Det er neppe noe Petter Northug hadde satt nevneverdig pris på. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Faksimile: ExpressenVis mer

Prøver svenskene å snyte oss? Her mangler det ett gull!

Teller bare langrenn.

(Dagbladet): Selv om det ikke ble noen medalje på herrenes 30 kilometer med skibytte i går, har det vært en meget innbringende innledning på mesterskapet sett med norske øyne.

Petter Northug og Marit Bjørgen sørget for jubel på den individuelle sprinten, Therese Johaug sikret gullet på damenes skiathlon og Rune Velta kom svevende ut av det store intet og ble verdensmester i liten bakke.

Noe som mangler? Fire gull mot svenskenes null. Men det kan se ut som om svenskene har sovet litt i timen på flere områder.

Dagbladets samarbeidsavis på den andre siden av grensa, Expressen, har naturlig nok også en fyldig og god medaljeoversikt, men her er det riktignok noe som mangler.

Norge står nemlig i skrivende stund oppført med tre gullmedaljer.

Nå er det en gang slik at svenskene ikke har de store vinnersjansene i hoppbakken (og Rune Velta var riktignok en overraskelse), men gullet bør da riktignok telle likevel?

Som Anders Fannemel så fint sa, «man skal ikke sparke de som ligger nede», men rett skal være rett.

Tyskland snytt Men Norges ferskeste verdensmester er ikke alene om å bli oversett. Tyskland mangler to gull.

Johannes Rydzek tok gull i kombinert for herrene, og Carina Vogt vant damenes hopprenn. Og vips så er Sverige nummer tre på medaljeoversikten.

Anders Borgström i sportexpressen sier til Dagbladet at han faktisk beit seg merke i det samme i morges.

- Jeg vet ikke om det er noe vi har tenkt på eller om vi har glemt de andre grenene. Vi er jo ikke så veldig gode der, flirer han.

NORSK: Dagbladets egen medaljeoversikt - inkludert hopp og kombinert. Faksimile: Dagbladet
NORSK: Dagbladets egen medaljeoversikt - inkludert hopp og kombinert. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Det blir litt enklere når man bare teller langrenn.

SVENSK: Her er svenske Expressens medaljeoversikt. Ingen steder står det at de bare teller langrenn. Faksimile: Expressen
SVENSK: Her er svenske Expressens medaljeoversikt. Ingen steder står det at de bare teller langrenn. Faksimile: Expressen Vis mer