Prøvespiller havnet i klammeri

- Han er britisk, så det var vel ikke annet å vente, sier FFKs Tarik Elyounoussi.

(Dagbladet.no): Fredrikstad-Viking 1-2. Millwalls Maurice Ross er egentlig i Viking for å vise seg fram som fotballspiller. Men i dag fikk han også vist seg fram som bokser.

77 minutter ut i dagens treningskamp mot Fredrikstad braket skotten nemlig sammen med Fredrikstads Tarik Elyounoussi. Sistnevnte slapp unna med gult kort, for holding i trøya, mens Ross ble vist av banen, for et slag mot motspillerens hals.

- Han er britisk, så det var vel ikke annet å vente. Han går rett i strupen på meg, og det er et fortjent rødt kort, sier Elyounoussi til Stavanger Aftenblad.

- Må snakke med NFF

Ross ville ikke kommentere situasjonen, men han risikerer nå tre kampers karantene.

Vikings trener, Uwe Rösler, sier det kan spille inn når han skal avgjøre om høyrebacken får kontrakt.

- Vi må nå snakke med NFF og Millwall for å finne ut hva dette har å si for en eventuell karantene i seriestarten, sier den tyske treneren.

Ijeh matchvinner

UTVIST FØR: Dagens utvisning var ikke den første for Vikings prøvespiller Maurice Ross. Her blir han vist av banen av den svenske dommeren Anders Frisk, under en EM-kvalikkamp for Skottland i 2003. Arkivfoto: DARREN STAPLES/SCANPIX
UTVIST FØR: Dagens utvisning var ikke den første for Vikings prøvespiller Maurice Ross. Her blir han vist av banen av den svenske dommeren Anders Frisk, under en EM-kvalikkamp for Skottland i 2003. Arkivfoto: DARREN STAPLES/SCANPIX Vis mer

Før slåsskampen gjorde ikke Ross seg spesielt bemerket på banen. Det gjorde derimot Øyvind Svenning, som headet inn 1-0-målet etter en corner i det 12. minutt.

Seks minutter ut i andre omgang utliknet Elyounoussi, via en motspiller, men det holdt ikke til seier.

I det 68. minutt fikk nemlig Peter Ijeh stå helt alene og styre inn vinnermålet for Viking etter et flott angrep.

I tillegg til seieren kan Viking også glede seg over at midtbanespiller Nicolai Stokholm gjorde en god jobb da han i dag returnerte etter skaden han har slitt med.

VIKING-SEIER: Fredrikstads Miika Multaharjo (t.v.) og Vikings Søren Berg under kampen på La Manga i Spania fredag.