Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Provokasjonen som kan ha utløst skandalescenene

Like før Khabib Nurmagomedov angrep Conor McGregors lagkamerat Dillon Denis, ble sistnevnte tilsynelatende provosert.

RASENDE: Khabib Nurmagomedov kastet seg inn i folkemengden etter seieren over Conor McGregor. Foto: Harry How/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
RASENDE: Khabib Nurmagomedov kastet seg inn i folkemengden etter seieren over Conor McGregor. Foto: Harry How/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det utspilte seg flere skandalescener etter det som ble omtalt som «Tidenes MMA-kamp» - oppgjøret mellom irske Conor McGregor (30) og Khabib Nurmagomedov (30) fra den russiske delrepublikken Dagestan forrige helg.

For like etter at Nurmagomedov beseiret McGregor i den fjerde runden, kastet han seg plutselig over gjerdet og gikk til angrep på McGregors lagkamerat og jiu-jitsu-trener Dillon Danis.

Det ble sagt angrepet kom fordi Danis angivelig hadde provosert Nurmagomedov over lang tid, både på sosiale medier, og med ting som ble ropt under selve kampen.

Men det kan vise seg at det som fikk begeret til å renne fullstendig over for Nurmagomedov, var da han fikk se at Danis var i tumulter med Rizvan Magomedov. Han er president i agentfirmaet Dominance MMA, som representerer Nurmagomedov.

For en video fra en annen vinkel enn den som gikk sin seiersgang i sosiale medier etter kampen, viser at Magomedov «tapper» på ryggen til Danis, samtidig som han sier noe til ham like etter at kampen er ferdig. Det bare sekunder etter at McGregor «tappet ut» i fjerde runde.

Denne konfrontasjonen fører tilsynelatende til at Danis dytter Magomedov, like før Nurmagomedov får øye på duoen fra ringen.

Videoen kan du se her:

Like etterpå kaster Nurmagomedov seg over buret og hopper inn med beina først mot Danis - og skandalen er et faktum.

Et annet klipp skal vise hvordan Magomedov slår mot Danis, før han blir anholdt av politiet.

Flere slåsskamper

Samtidig utviklet det seg stygge scener inne i buret, hvor McGregor ble angrepet av Nurmagomedovs lagkamerater Zubaira Tukhugov og islam Makhachev. Begge to er utøvere i UFC. Etterpå skrøt Zubaira Tukhugov av at angrepet på McGregor var planlagt.

Det hele endte med at både Khabib og McGregor ble eskortert ut av arenaen av politiet, sammen med flere av de andre involverte.

Det viste seg seinere at det var McGregor som slengte ut det første slaget, mot en av trenerne til Nurmagomedov. McGregor bestemte seg for å ikke anmelde saken.

Etter tapet har McGregor nå fått medisinsk suspensjon på en måned fra organisasjonen UFC, og kan ikke trene kontakt før 28. oktober.

Samtidig kom Khabib Nurmagomedov med en lang tirade mot UFC, der han forteller at han bryter kontrakten hvis Tukhugov blir utestengt fra sporten.

Det kan du lese mer om her:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!