- Provoserer ham

Henrik Ingebrigtsen mener at lillebror Jakob utnyttet svakhet hos rival for å få en enkel vei til semifinale. Han får klart svar.

VENNER OG KONKURRENTER: Stewart McSweyn og Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB
VENNER OG KONKURRENTER: Stewart McSweyn og Jakob Ingebrigtsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Jakob Ingebrigtsen løp lekent og lett inn til VM-semifinale på 1500 meter på 3:35.12. Alle de andre forhåndsfavorittene tok seg også videre.

- Dere får en tommel opp fra meg i dag, sier hovedpersonen selv til Dagbladet og TV 2 før han løper gjennom pressesonen.

Ferdinand Kvan Edman løp også forsøket, men tida 3:39.92 holdt ikke til semifinaleplass.

Semifinalen løpes mandag, mens en eventuell (og forventet) finale er onsdag.

STOLT: Jakobs forlovede, Elisabeth Asserson, på plass på tribunen. Hun måtte nøye seg med en knuckle four etter løpet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STOLT: Jakobs forlovede, Elisabeth Asserson, på plass på tribunen. Hun måtte nøye seg med en knuckle four etter løpet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Stikk

Jakobs bror, Henrik, var på tribunen under dagens heat. I samtale med NRK kommer han med et stikk til Jakob-rival Stewart McSweyn, som vant 21-åringens heat med tida 3:34.91.

Storebror Ingebrigtsen mener at australieren gjorde ting altfor lett for den regjerende OL-mesteren.

- Jakob tar ledelsen ganske tidlig, og så bare provoserer han fram en lett provoserbar McSweyn. Og han gjør jobben« jækla» lett for Jakob, sier en stolt og fornøyd bror til NRK fra tribunen i Eugene.

SMIL: Jakob Ingebrigtsen og McSweyn etter heatet. Foto: NTB
SMIL: Jakob Ingebrigtsen og McSweyn etter heatet. Foto: NTB Vis mer

McSweyn selv tar seg ikke nær av Henrik Ingebrigtsens provoserings-stikk når Dagbladet møter ham kort tid etter heatet.

- Han tok også noen drag underveis, men jeg bryr meg uansett ikke om noen andre. Jeg ville gjennomføre et opplegg som passer meg. Jeg har ikke løpt 1500 meter på en stund og hadde fokus på meg selv, forklarer australieren, som har slitt med etterdønninger etter covidsmitte i lang tid, til Dagbladet.

Fornøyd

Jakob Ingebrigtsen har løpt mot australieren en rekke ganger, og vet at han aldri er redd for å dundre til fra start og la det briste eller bære.

FINALEDRAMA: Eivind Henriksen fikk hjerteflimmer i finalen i VM i friidrett. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

I samtale med NRK virker ikke 21-åringen helt fornøyd med tempoet i heatet, men forklarer at det var forventet:

- Jeg prøver å safe så mye som mulig, men jeg kjenner jo McSweyn. Han trenger ikke gå så hardt, men han gjør jo det. Da er det bare å slippe ham litt av gårde. Han springer fort uansett, så det er ikke vits å henge på. Jeg prøver å kjøre litt opp for å safe litt på borte langside, og da svarer det greit, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

McSweyn håper at de to kommer til å møtes igjen både i semifinalen og en eventuell finale:

- Vi er gode venner, og jeg elsker å konkurrere mot ham. Jeg vil alltid gjøre det, om jeg får muligheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer