- Provosert av Larvik

TØNSBERG (Dagbladet): Monica Sandve er lei av å se Larvik gjøre som de vil i norsk damehåndball. - Larvik provoserer oss alle, sier landslagsvingen og utfordrer til gullduell i året sesong.

Larvik tapte ikke én eneste seriekamp sist sesong. De vant gullet 13 poeng foran Nordstrand.

- Likevel melder de seg på hver eneste gang en norsk toppspiller er tilgjengelig for klubbskifte. Det provoserer oss alle. For Norges sjanser internasjonalt er det kanskje bra å ha ett lag som er fullstendig dominerende, men det er ille for interessen rundt damehåndballen her hjemme, mener Sandve.

Derfor er landslagsvingen klokkeklar på spørsmål om årets målsetting i Nordstrand-leiren.

- Sølv og bronse har vi. I år er det gull som gjelder, fastslår Monica Sandve.

Skal bli best

For ambisjonene er høye i Oslo-klubben. I 1997 lå elitehåndballen i Nordstrand med brukket rygg. Planen var å la den bli liggende. Så kom nye investorer på banen. Ikke bare med ny kapital, men med ny kultur, nye visjoner og nye mål. Siden har det bare gått oppover.

En femteplass i 1998 ble forbedret et hakk i 1999. Etter bronsemedaljer og to tapte cupfinaler i 2000 og 2001, ble det kongepokal og seriesølv sist sesong - klubbens beste resultat noensinne.

Men visjonen strekker seg lenger. Nordstrand vil bli Norges beste lag og spille Europacupfinale.

- Vi skal bli bedre hvert år. Det betyr at vi skal kjempe om gullet allerede i år, sier Ivica Rimanic.

- Aldri hvile

Suksesstreneren fra Kroatia overtok for Morten Schønfeldt i mai og har fått den vanskelige jobben med å forvandle sølv til gull i Nordstrand. I går ledet han laget sitt for første gang - mot danske Skovbakken i Skjærgårdslekene utenfor Tønsberg. Og Rimanic har gullresepten klar.

- Aldri hvile, sier Rimanic. - Vi skal kjøre hele tida. Større tempo. Mer trøkk.

- Vi trenger det, sier Monica Sandve. - Vi har mye å lære av herrehåndball akkurat der. Vi må få opp gutsen. Gi litt mer f...

Og sommeren er benyttet godt.

- Larvik har nok hatt mer ferie enn oss, sier Else-Marthe Sørlie. - Vi har kjørt knallhardt i juni og juli, mer enn noen gang, og mer enn de fleste.

Også Nordstrand-kapteinen tror på et tronskifte i norsk damehåndball.

- Vi har et større potensial enn Larvik. Spillere som Lina Olsson Rosenberg, Kristine Duvholt og Lene Rantala har opplevd mye og varer ikke evig. Vi har de rette folka nå, og tida jobber for oss, sier Else-Marthe Sørlie.

ALDRI HVILE: Ivica Rimanic pisker jentene til innsats. Bak sitter Else-Marthe Sørlie og Monica Sandve.
SKAL HA GULL: Selv om Larvik vant serien i fjor med 13 poeng, melder de seg på i kampen om alle ledige toppspillere: - Det provoserer oss alle, sier Nordstrands Monica Sandve.