FIKK SITT ANDRE GULE KORT: Håvard Nordtveit ble sendt ut etter 88 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK SITT ANDRE GULE KORT: Håvard Nordtveit ble sendt ut etter 88 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Bulgaria - Norge 1-0

Provosert av skittent Bulgaria-triks

- Jeg traff ikke motspilleren i ansiktet, sier Håvard Nordtveit, som fikk rødt kort mot Bulgaria. Ivan Goranov ble bedt av lagkameratene om å ligge nede og spille skadet.

  • Bulgaria – Norge 1–0

SOFIA (Dagbladet): Norge var best, men tapte 1-0 for Bulgaria søndag kveld. Dermed har Lars Lagerbäck og spillerne skaffet seg et vanskeligere utgangspunkt i Nations League, der Bulgaria har seks poeng og leder.

Ikke bare følte nordmennene at de var best. De lot seg også provosere av skitne triks fra bulgarerne. Dette toppet seg i det 88. minutt da Håvard Nordtveit fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter en duell med Ivan Goranov.

Midtstopper Nordtveit var høyt oppe med knottene. Bulgareren falt om og signaliserte at noe hadde skjedd. Ved første øyekast kunne det virke som om han hadde blitt truffet av Nordtveits knotter.

- OK

- Jeg gikk bort umiddelbart og spurte om jeg traff ham i ansiktet. «Nei, alt er OK», svarte han. Så skulle han reise seg og ta meg i hånda. Da fikk han beskjed av lagkameratene om å ligge lenger og holde seg for ansiktet.

Nordtveit fortsetter:

- Jeg så at dommeren tok opp det gule kortet. Så tok han det ned igjen da jeg snakket med motspilleren. Jeg visste at jeg ikke hadde truffet ham med knottene. Da hadde jeg lagt meg flat med en gang. Men han fikk dommeren på sin side.

Utvisningen skjedde i en periode da Norge jaget utlikning. Men med ti spillere klarte gjestene aldri å ta igjen forspranget.

Nordtveit var også involvert i baklengsmålet etter 59 minutter. Han tapte en duell med Radoslav Vasilev, som headet Bulgaria opp i 1-0. Tidligere i kampen hadde Norge misbrukt to sjanser ved Bjørn Maars Johnsen og én ved Stefan Johansen.

- Jeg er veldig sint på meg selv, sier Maars Johnsen til Dagbladet.

- Vi spilte en veldig god kamp. Vi burde ha vunnet. Jeg skulle kanskje ha scoret to mål. Men sånn er fotballen: Du må ta vare på sjansene, påpeker han.

- Vi kontrollerte kampen. Jeg er spiss og skal score. Nå får jeg bare dra tilbake til klubben min (AZ Alkmaar) og gjøre jobben min.

- Hvordan opplevde du sjansen tidlig i kampen?

- Jeg vurderte første å heade ballen etter et innlegg. Jeg trodde jeg hadde god tid og tok et ekstra touch. Keeperen kom ut som en tiger. Åtte av ti ganger scorer jeg på sånne sjanser på trening. Dessverre gjorde jeg det ikke denne gang.

På defensiven

Nederlaget betyr at Norge har kommet på defensiven i Nations League. Bulgaria leder gruppa og har seks poeng. Norge har tre poeng. Vinneren av gruppa - som også består av Slovenia og Kypros - får muligheten til å spille playoff om EM-sluttspill. Kypros slo Slovenia 2-1 i den andre kampen søndag kveld.

Norge møter Slovenia og Bulgaria på Ullevaal stadion henholdsvis 13. og 16. oktober.

- Det skal være seks poeng, sier Alexander Sørloth, som kom inn for Maars Johnsen.

- Vi hadde mer enn nok sjanser mot Bulgaria. Selvfølgelig skulle vi ha vunnet.

Det var en tøff kamp der Norge pådro seg hele seks gule kort.

- Dette er unormalt mange kort til oss å være. Men du må være kynisk og smart på dette nivået, påpeker Nordtveit, og tenker på det bulgarske overspillet.

Nations League
Bulgaria22003-16
Norge21012-13
Kypros21012-33
Slovenia20022-40