Provosert til Bislett

Etter mer enn 70 år på Ullevaal Stadion har Lyn bestemt seg for at Bislett blir deres nye hjemmebane denne sesongen. Klubbledelsen er provosert og kraftig irritert over behandlingen de har fått i flere år.

Snaue tre uker før seriestarten i Tippeligaen har klubbeier Atle Brynestad og styret etter det Dagbladet erfarer fått mer enn nok av det de oppfatter som dårlig behandling fra både Norges Fotballforbund og Ullevaal Stadion. Sist torsdag var klubbledelsen på befaring på Bislett, sammen med NFF. Lyn er stadig medeier i Ullevaal Stadion med 15 prosent, men velger likevel å spille på kummerlige og falleferdige Bislett.

Helst Ullevaal

- Ullevaal er jo nasjonalarenaen, og vi håpet at vi skulle fortsette å spille der også denne sesongen, sier Lyn-trener Teitur Thordarson til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at den større Ullevaal-matta passer et spillende Lyn-lag bedre enn lille Bislett.

- Men når det er blitt full skjæring mellom vår klubbeier og Fotballforbundet, respekterer vi avgjørelsen hundre prosent, sier Teitur.

Det er en rekke enkeltsaker de seinere åra som har fått Lyn til å bytte ut sin gamle hjemmebane.

Årsaker til brudd

I 2001 ble klubbens 2. divisjonslag satt opp i den nordnorske avdelingen. Det medførte 500000 kroner i ekstrautgifter for Lyn. Ingen Tippeliga-klubb har verken før eller siden fått samme behandling.Det kostet Lyn rundt tre millioner kroner i leieinntekter i fjor da Ullevaal Stadion var hjemmebane. Etter det Dagbladet erfarer vil Bislett koste rundt 500000 kroner.Både Vålerenga og Lyn truet Ullevaal Stadion etter sesongslutt med å velge Bislett som hjemmearena i 2003, hvis ikke leieprisen ble satt ned betydelig.Forrige sesong ba Lyn om å få møte Vålerenga i 16.-mai-kampen. Bodø/Glimt ble motstander. I år har Vålerenga fått erkemotstander Lillestrøm på Ullevaal 16. mai.Lyn har ved flere anledninger gjort avtale om å trene på Ullevaal, men er likevel blitt nektet adgang til graset.For kort tid siden skrev Atle Brynestad brev til fotballpresident Per Ravn Omdal, og ba om at Lyns åpningskamp mot Brann ble flyttet til torsdag 10. april. NFF har bestemt at klubben skal spille mandag 14. april, da påskeferien er i gang for mange. Da hadde Oslo-klubben fått nok.

Leit og dumt

Når Dagbladet kontakter fotballpresidenten om åpningskampen sier Omdal:

- Dette er en sak mellom Brynestad og meg, og mer har jeg egentlig ikke lyst til å kommentere.

Omdal sier at han kjenner til at Lyn vurderer å spille årets Tippeliga på Bislett.

- Det er både leit og dumt hvis det skjer, sier Per Ravn Omdal til Dagbladet. - Men det er opp til Brynestad og Lyn om det blir slik.

Men alt er ikke bare fryd når Lyn flytter fra Ullevaal til Vålerengas gamle hjemmebane Bislett. Klubben mister rettighetene til salg på egne kamper, Vålerengas og landskamper. I tillegg mistes inntektsbringende dugnadsaktiviteter. Inntektene er det økonomiske grunnlaget for hele junioravdelingen i Lyn, som teller mer enn 60 fotballag og 150 skiløpere. Dette skaper bekymring langt inn i styret i Ski- og Fotballklubben. Nå må det letes etter nye inntektskilder.

Står sammen

Men nå er Bislett valgt, og Lyns elitelag er klare til prestere underholdning også på den trange matta med de falleferdige murene rundt.

- Jeg vet ikke hvor stort problem det eventuelt vil være å spille på Bislett, sier Teitur Thorsdarson til Dagbladet. - Men vi må stå sammen om dette. Atle Brynestad var ikke tilgjengelig for kommentar i går.NB!Bislett vil ikke være klar til Lyns åpningskamp mot Brann. Den spilles på Ullevaal Stadion mandag 14. april.

NEDSLITT: Bislett Stadion i går. En nedslitt og omdiskutert idrettsarena. <P>
FIKK NOK: Etter det Dagbladet erfarer, har Lyns eier Atle Brynestad og styret fått mer enn nok av det de oppfatter som dårlig behandling fra både Norges Fotballforbund og Ullevaal Stadion. Nå flytter de til Bislett.<P> <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->