Provosert

STAVANGER (Dagbladet): Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud var forbannet på dommeren etter gårsdagens kvartfinaletap mot sveitserne Patrick Heuscher og Stefan Kobel.

På stillingen 0-0 i første sett slo sveitserne et svakt mottak mot nettet. Høidalen banket ballen i bakken, og både han og makker Jørre Kjemperud gjorde seg klar til å serve. Så grep dommeren inn og dømte mot nordmennene. Høidalen ble provosert over dommerens avgjørelse og startet en diskusjon.

- Ballen er over på min side idet jeg slår, og det er den største dommerbrøleren jeg har sett noen gang på en volleyballbane, sier Vegard Høidalen.

Han fikk i går kveld støtte fra hele den norske troppen i at det var en feilaktig avgjørelse. Episoden preget ikke Høidalen nevneverdig utover i kampen, men et norsk poeng i starten kunne snudd den jevne kvartfinalen til Høidalen og Kjemperuds fordel. Det endte i stedet med tap 23-25 og 19-21.

Tjente 50000

- Det irriterer meg noe grenseløst at vi klarer å rote dette bort. Vi er gode nok til å klare dette, sier Jørre Kjemperud.

For femteplassen i turneringen får gutta 50000 bonuskroner. I tillegg får de viktige poeng som gjør at duoen klatrer på rankinglista.

- Dette tapet gir oss stor inspirasjon og vilje til å trene tøffere fram mot OL i Sydney, sier Kjemperud.

Dramatisk

Høidalen/Kjemperud startet dagen i går med å slå den tyske duoen Oliver Oetke/Andreas Scheuerpflug i en dramatisk tresettskamp. Tyskerne vant det første settet 21- 15 før Norge våknet og vant 21-16 og 15-13 i de to siste settene.

- Jeg var sikker på at vi var ute da vi tapte det første settet, og derfor viste vi ikke den gleden vi burde gjort etter kampen, sier Høidalen.

I åttendedelsfinalen slo Høidalen/Kjemperud brødrene Paul og Martin Laciga fra Sveits etter spill i ypperste verdensklasse.

Settsifrene ble imponerende 21-16 og 21-17 mot paret som i fjor var ranket som nummer to i verden.

Ny turnering

Han og makker Jørre Kjemperud setter seg mandag på flyet til ny turnering i Montreal i Canada, men først skulle de feste sammen med Stavanger-publikummet, som de beskriver som verdens beste publikum.

VERDENSKLASSE: Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen leverte spill i verdensklasse mot brødrene Paul og Martin Laciga fra Sveits.
IRRITERT: Vegard Høidalen var irritert på dommeren under gårsdagens kvartfinale.