Heidi Weng

Provoserte Sverige

Heidi Wengs jubling irriterer svensk langrennsstjerne.

JUBLET: Heidi Weng i målområdet etter 10-kilometeren på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBLET: Heidi Weng i målområdet etter 10-kilometeren på Lillehammer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng gikk inn til tredjeplass på 10-kilometeren på Lillehammer fredag.

Den sikret hun én tiendedel foran svenske Ebba Andersson.

- Må være lov

Weng sto i målområdet da Andersson gikk i mål. Da hun skjønte at pallplassen var sikret på svenskens bekostning jublet hun høyt rett foran konkurrenten. Weng hoppet opp i lufta og jublet, mens Andersson fortsatt lå og pustet etter luft.

- Det er gøy å slå de som er best, da må det være lov å juble litt, smiler Weng til Dagbladet

- Hva tror du Ebba synes?

- Du må tåle det om du vet hvordan det har vært for meg i hele år at man jubler for et godt renn og pallen. Da tror jeg hun hadde gjort det samme, forklarer Weng, som har slitt med sykdom, corona og hjernerystelse etter forrige sesong.

KLAR TALE: Tiril Udnes Weng benytter muligheten til å slå tilbake når hun møter den svenske kommentatoren Tomas Pettersson etter sprinten i Ruka. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Irritert

Til Aftonbladet innrømmer Andersson at hun ble irritert da det skjedde. Ikke først og fremst på grunn av Weng, men at det skjedde rett etter at hun tapte sekundstriden.

- Jeg har allerede blitt fortalt hvordan det ser ut. Jeg ligger helt utslått, mens Heidi er gladere enn noensinne. Det er et ganske riktig bilde på hvordan virkeligheten var, forklarer Andersson til Dagbladet.

KONTRASTER: Heidi Weng smiler bredt mens hun tar av seg skia. Bak ligger Ebba Andersson helt utslått. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KONTRASTER: Heidi Weng smiler bredt mens hun tar av seg skia. Bak ligger Ebba Andersson helt utslått. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva synes du?

- Jeg forstår at hun er glad. Man uttrykker det på ulikt vis, det er hennes måte å vise det på, svarer Andersson.

Når Expressen påpeker at de ikke tror at Andersson hadde gjort noe liknende, svarer det svenske håpet:

- Du kjenner meg godt …

I VM i 2021 vekket Weng harme i Sverige da hun jublet foran Frida Karlsson etter at Norge hadde tatt stafettgull. Det ble den gang kalt dumt og unødvendig.

- Er det noe mellom Sverige og Norge?

- Sverige og Norge har en historie med å være rivaler, det er gammelt, forklarer Andersson, som også gratulerte Weng med pallplassen.

JUBELBRØL: Heidi Weng jublet høyt foran Frida Karlsson etter VM-gullet i Ski-VM. Video: Ljosland Vis mer

- Betyr mye

Det var amerikanske Jessie Diggins som vant kvinnenes renn foran tyske Katharina Hennig og Weng.

- Det var ekstremt deilig å få til pallplass. Det var vanvittig gøy, og jeg hadde ikke trodd dette selv. Selv om det var et stykke bak Jessica, så var det deilig å gå fortere enn så mange, sier Weng til Dagbladet.

Amerikanske Jessie Diggins var også i fyr og flamme etter fredagens renn:
- Det var en skikkelig lagseier for oss. Alt føltes riktig i dag. Jeg koste meg ute i løypene i dag og greide å løse puslespillet riktig. At det er så jevnt er bra for sporten.

Diggins delte noen varme ord med Weng etter rennet.

- Jeg elsker Heidi. Hun er så søt. Hun har hatt en tøff sommer, så jeg er så glad på hennes vegne, sier den amerikanske veteranen.

Katharina Hennig var overrasket og sjokkert over fredagens pallplass. Den tyske kvinnen er vanligvis best i klassisk, og hun hadde ikke forventet en ny pallplass:

- Det er galskap. Jeg hadde en veldig god i dag, og fikk god hjelp av «Vicky» (lagvenninne Victoria Carl journ.anm.) mot slutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer