Pärson går for fem VM-gull

Kan bli den første.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sveriges Anja Pärson kan bli den første alpinisten som vinner fem gull i et og samme alpint-VM.

Den svenske gulljenta har så langt vunnet super-G, utfor og kombinasjonen. Nå gjenstår storslalåm og slalåm, to grener hvor svensken så absolutt er kapabel.

Tidligere i alpinhistorien er det flere alpinister som har hentet hjem mange medaljer. To utøvere har vunnet samtlige grener før super-G kom på programmet i 1987. Toni Sailer fra Østerrike tok med seg alle gullmedaljene fra VM i 1956, og tolv år senere gjentok franske Jean-Claude Killy bedriften. Den gang var alpint-VM en del av OL.

Kun Lasse Kjus har vunnet medaljer i samtlige grener i ett og samme VM, men hans samling fra Vail-VM i USA består «bare» av to gull og tre sølv.

(NTB)

<strong><b>TRE TATT, TO IGJEN:</strong></B> Anja Pärson kan bli den første alpinisten noensinne med fem gull i ett VM. Foto: Scanpix/Reuters
TRE TATT, TO IGJEN: Anja Pärson kan bli den første alpinisten noensinne med fem gull i ett VM. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer