Pärson sikret og vant gull igjen

- Enorm lettelse, sier vinneren.

Anja Pärson kjente nervepresset, men sikret seg litt i slalåmdelen av kombinasjonen i Åre og vant sitt andre VM-gull på tre dager.

- Jeg var ekstremt nervøs da jeg sto på start før dette slalåmrennet, så det var en enorm lettelse å komme til mål, sa Anja Pärson etter rennet. Hun ledet soleklart etter utforomgangen tidligere i dag, så hun kunne i grunnen kontrollere seg i mål til gullet etter slalåmdelen av superkombinasjonen.

Amerikanske Julia Mancuso lå på tredjeplassen etter utfordelen, men kjørte en så god slalåmomgang at det ble sølv foran den østerrikske favoritten Marlies Schild som bommet i utfor og mistet gullsjansen allerede da.

Hun lå 1,91 sekund bak Anja Pärson etter utforomgangen, og dermed var hun sjanseløs mot den svenske jenta som tydeligvis har prikket formen perfekt til VM på hjemmebane.

- Det var et tøft slalåmrenn, for underlaget var ekstremt vanskelig. Det var ikke godt å vite hvor skiene gikk, sa Pärson som står med seks VM-gull etter den imponerende og suverene seieren i superkombinasjonen. Ved siden av de seks gullene har hun også én sølv og én bronse fra VM.

Nå tror de fleste at hun kommer til å stikke av med gullet i søndagens utforrenn også, for den utforomgangen hun kjørte i kombinasjonen var svært imponerende. Hun gjorde de andre med de amerikanske fartsspesialistene Lindsey Kildow og Julia Mancuso i spissen til statister.
Sikret
- Det vanskelige underlaget gjorde at jeg ikke torde gå på for fullt i denne slalåmomgangen, men jeg visste også at det ikke gjorde noe om jeg tapte litt til de andre øverst og nederst, for i det flate partiet på midten vet jeg at jeg er best i verden, mente Pärson.

- Det var i grunnen bare å kjøre på i denne slalåmomgangen, men selv om det var litt «tut og kjør», så tok jeg det litt forsiktig, sa den svenske jenta.

Hun har ikke hatt noen glimrende sesong i verdenscupen i år. Der har hun slitt med å komme tilbake for fullt etter en kneoperasjon hun måtte gjennom etter fjorårssesongen.

Så ille var det at far og trener Anders Pärson valgte å la henne stå over verdenscuprennene i San Sicario like før VM startet, for å finne seg selv og få opp overskuddet sammen med søsteren Frida og gode venner.

Det var tydeligvis den riktige resepten, for etter de to første kvinnerennene i VM framstår Anja Pärson som den store VM-dronningen, og allerede søndag kan hun kopiere Stein Eriksens tre VM-gull fra forrige gang det var VM i Åre, i 1954.

SUVEREN: Anja Pärson kunne gå i mål nesten sekundet foran Julia Mancuso på 2. plass. Foto: Scanpix
SUVEREN: Anja Pärson kunne gå i mål nesten sekundet foran Julia Mancuso på 2. plass. Foto: Scanpix Vis mer

Da vant han gull i slalåm, storslalåm og kombinasjonen og ble VM-kongen framfor noen.

(NTB)