Pärson vant slalåmen

Sveriges fjerde gull.

Svenske Anja Pärson ledet etter første omgang og leverte varene også i den andre. Dermed ble den svenske alpinyndlingen olympisk mester i slalåm i Sestriere onsdag.

Det var gullmedaljen hele Sverige ventet på. «Super-Anja» er hele broderfolkets kjæledegge, og det var ventet store ting av jenta fra Tärnaby før mesterskapet i Torino.

To bronsemedaljer i utfor og kombinasjonen innledningsvis i lekene ble etterfulgt av et bekymrende svakt super-G-renn søndag. 12. plass var milevis unna Anja-standard. Verdens beste kvinnelige allroundalpinist har tross alt vunnet verdenscuprenn i samtlige grener denne sesongen.

Derfor hvilte det litt ekstra press på Pärsons skuldrer før slalåmrennet. Det håndterte superalpinisten på aller beste måte.

Fra startnummer én freste Pärson nedover slalåmløypa i Sestriere, og fikk opp en tid ingen av konkurrentene klarte å matche. Foran andre omgang ledet hun med nesten halvsekundet på sveitsiske Nicole Hosp. Erkerival Janica Kostelic var bare nummer fem - og et lite hav bak i tid.

Nevnte Hosp satte likevel press på den svenske favoritten med en meget god andre omgang. I mål var hun halvsekundet foran bronsemedaljør Marlies Schild fra Østerrike.

Men så kom Anja - og var utrolige ni tideler foran på siste mellomtid. Da gjorde det ingenting at hun valgte det sikre i nedre del av traseen. OL-gullet ble svensk med snaue tre tidelers margin.

Dermed ble onsdagen en jubeldag av de sjeldne sett med svenske øyne.

GULLJENTA: Anja Pärson smilte bredt med gullet rundt halsen. Foto: AP
GULLJENTA: Anja Pärson smilte bredt med gullet rundt halsen. Foto: AP Vis mer

(ANB)