Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pärson vant slalåmen

Sveriges fjerde gull.

Svenske Anja Pärson ledet etter første omgang og leverte varene også i den andre. Dermed ble den svenske alpinyndlingen olympisk mester i slalåm i Sestriere onsdag.

Det var gullmedaljen hele Sverige ventet på. «Super-Anja» er hele broderfolkets kjæledegge, og det var ventet store ting av jenta fra Tärnaby før mesterskapet i Torino.

To bronsemedaljer i utfor og kombinasjonen innledningsvis i lekene ble etterfulgt av et bekymrende svakt super-G-renn søndag. 12. plass var milevis unna Anja-standard. Verdens beste kvinnelige allroundalpinist har tross alt vunnet verdenscuprenn i samtlige grener denne sesongen.

Derfor hvilte det litt ekstra press på Pärsons skuldrer før slalåmrennet. Det håndterte superalpinisten på aller beste måte.

Fra startnummer én freste Pärson nedover slalåmløypa i Sestriere, og fikk opp en tid ingen av konkurrentene klarte å matche. Foran andre omgang ledet hun med nesten halvsekundet på sveitsiske Nicole Hosp. Erkerival Janica Kostelic var bare nummer fem - og et lite hav bak i tid.

Nevnte Hosp satte likevel press på den svenske favoritten med en meget god andre omgang. I mål var hun halvsekundet foran bronsemedaljør Marlies Schild fra Østerrike.

Men så kom Anja - og var utrolige ni tideler foran på siste mellomtid. Da gjorde det ingenting at hun valgte det sikre i nedre del av traseen. OL-gullet ble svensk med snaue tre tidelers margin.

Dermed ble onsdagen en jubeldag av de sjeldne sett med svenske øyne.

GULLJENTA: Anja Pärson smilte bredt med gullet rundt halsen. Foto: AP
GULLJENTA: Anja Pärson smilte bredt med gullet rundt halsen. Foto: AP Vis mer

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling