Pappa Haaland: - Respektløst

Pryder italiensk forside: - Jakter ny Ronaldo

Erling Braut Haaland og Kylian Mbappé skal være navnene som står øverst på ønskelista til både Juventus og Real Madrid i jakten på en ny og yngre utgave av Cristiano Ronaldo.

ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Jason Cairnduff
ETTERTRAKTET: Erling Braut Haaland. Foto: Reuters/Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland (19) pryder forsiden til Torino-baserte Tuttosport i dag sammen med PSG-vidunderet Kylian Mbappé (20).

Jakten på en ny Cristiano Ronaldo er essensen på forsiden, hvor Haaland og Mbappé trekkes fram.

- Vårt neste mål er å hente en ny Ronaldo, men i en yngre utgave, sier Paolo Aicardi, som er president for Juventus' aksjonærer og er en viktig mann for Torino-klubbens spillerkjøp.

- Da vi hentet Cristiano Ronaldo, viste vi at hvilken som helst spiller i verden kan velge Juventus foran Barcelona, Real Madrid og Manchester United. Alt er mulig. Matthijs De Ligt-signeringen er enda et eksempel på det.

Pryder italiensk forside: - Jakter ny Ronaldo

Nå er Kylian Mbappé - hvis prislapp i PSG skal være opp mot spinnville 300 millioner euro - og Erling Braut Haaland de to navnene som står øverst på blokka til Juventus, ifølge Tuttosport.

De to samme spisstalentene jaktes parallelt av Real Madrid, skriver AS.

Anbefaler å vente

Tidligere storscorer i belgisk fotball Rune Lange tror likevel far og sønn Haaland kommer fram til en konklusjon som innebærer å vente til sommeren med å skifte klubb.

- Haaland blir nok ikke så lenge i Salzburg, men det er et veldig korrekt mellomsteg for ham. Han har fått kjempegod erfaring og utviklet seg mye siden han dro fra Molde. Men han burde nok spille sesongen ferdig i Salzburg og gjøre et valg til sommeren. Han er ung og trenger ikke å ta noen forhastede avgjørelser, sier Rune Lange til Dagbladet.

Han møtte pappa Haaland på landskampen Norge - Spania nylig, hvor sønnen Erling naturligvis ble et tema.

- Alf Inge er dyktig og gjør grundige vurderinger. Han er jordnær og har beina plantet på jorda. Det er nok en viktig grunn til at Alf Inge kom så langt og at sønnen gjør det så bra nå. De tar ikke av, men fortsetter å jobbe videre, forteller Lange.

Vraket Juventus

Juventus jobbet med å hente Braut Haaland direkte fra Molde, før rogalendingen endte opp i Red Bull Salzburg, hvor han i høst har bøttet inn flere mål enn noen andre i de europeiske ligaene og i Champions League.

SINT HAALAND: To scoringer og toppscorer i Champions League, allikevel var Braut Haaland alt annet enn fornøyd etter kampen. Video: Viasat Vis mer

Overfor BBC har Haaland forklart hvorfor han valgte Red Bull Salzburg foran Juventus i fjor.

- Jeg hadde god kontakt med Juventus, men jeg syntes det ble for tidlig å dra dit. Jeg tenkte at Salzburg var det perfekte laget for meg. Her får jeg spille med kontinuitet, forklarte 19-åringen.

Det er Juventus og Real Madrid som rapporteres å vise mest alvor i interessen rundt Braut Haaland, sammen med Manchester United, hvor det norske spissfenomenet i så fall kan gjenforenes med sine tidligere trener Ole Gunnar Solskjær.

- Manchester United-fansen er desperate etter å få Haaland til å gjenforenes med Solskjær på Old Trafford, skrev Manchester Evening News i går.

- Litt respektløst

Pappa Alf Inge Haaland er lei av overgangsryktene.

- Litt respektløst overfor Salzburg. De kom til semifinalen i Europaligaen for noen år siden og er i mesterligaen nå, så det er en bra klubb, sier Alf-Inge Håland til NRK.

- Per i dag har han det veldig fint i Salzburg. Men det er klart at det er ingen som vet hva framtida bringer.

INGEN OVER: Ingen scorer mer enn Erling Braut Haaland i Champions League. Video: Viasat Vis mer

Den spanske avisa AS gjorde i går et nummer av at den norske spissen har klart å score seks mål på tre Champions League-kamper, der Cristiano Ronaldo behøvde 32 kamper på å oppnå det samme.

Rune Lange bøttet inn mål i Norge og Belgia på ei tid da det flommet over av gode spisser i Norge, som John Carew, Steffen Iversen, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo.

- Hakket over Carew og Solskjær

Han mener Braut Haaland overgår alle disse.

- Haaland virker enda råere enn spissene som herjet i min tid. Jeg spilte med Solskjær, Flo, Iversen og Carew, men Haaland er hakket over disse. Carew var stor og sterk og gjorde mye på egenhånd, men ikke like giftig foran mål som Haaland. Solskjær var like dyktig foran mål, men var ikke like gjennombruddshissig, sier Lange til Dagbladet.

- Haaland er enda mer direkte og er ikke redd for noe. Han kommer til mange sjanser og setter mange av dem Jeg er meget imponert over det han har prestert. Han virker veldig besluttsom, går rett på mål og er veldig kald i avslutningsøyeblikkene med god avslutningsteknikk.

Banker rekorder

Rekordene til Haaland har kommet på rekke og rad det siste året og spesielt i høst.

TAR BALLEN: Dommer har akkurat pekt på straffemerket, Erling Braut Haaland vet hva han skal. VIdeo: Viasat Vis mer

I sommer banket han inn ni mål i én og samme kamp i U20-VM og ble mesterskapets suverene toppscorer, hele fem mål mer enn nestemann på lista

Tidligere i høst scoret han hat trick i Champions League-debuten og ble den yngste gjennom alle tider som har scoret tre mål i en Champions League-kamp før pause.

Denne uka ble Haaland den første til å score seks mål i løpet av de tre første kampene i verdens gjeveste klubbturnering.

Herjer

19-åringen fra Bryne er nå toppscorer i Champions League med seks mål på tre kamper, foran Robert Lewandowski (fem mål), Raheem Sterling, Harry Kane, Serge Gnabry og Mislav Orsic (fire mål). Bak der igjen følger spillere som Kylian Mbappé, Heung-Min Son og Mohamed Salah på tre mål, Sergio Agüero og Luis Suárez på to mål, mens Cristiano Ronaldo og Lionel Messi står med ett hver.

Dette har Braut Haaland klart med færre spilte minutter enn de fleste andre toppscorerne. Grunnet skaden han har slitt med, har den norske 19-åringen scoret sine seks Champions League-mål på bare 196 minutter. Til sammenlikning har Lewandoski, Kane, Salah og Ronaldo spilt 270 minutter, som altså tilsvarer nesten en kamp mer enn rogalendingen.

I tillegg har Braut Haaland - i kraft av å spille på et tredjeseedet lag - møtt bedre lag enn majoriteten av de andre toppscorerne.

Liverpool er tross alt regjerende Champions League-vinnere, mens Napoli bare har sluppet inn to mål i turneringen. Begge de to baklengsmålene som det italienske storlaget har fått imot, er signert Braut Haaland.

- Erling Braut Haaland er tenåringssensasjonen alle snakker om, skriver mektige CNN.

Ingen har tidligere debutert med seks scoringer på de tre første Champions League-kampene, ifølge Opta, og det klarte Haaland attpåtil på bare 196 spilte minutter.

Bare Karim Benzema har klart å score i sine tre første Champions League-kamper som tenåring tidligere, men den nåværende Real Madrid-spissen kan ikke matche Haalands seks nettkjenninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer