VANT TITTELEN: Paris-spillerne kunne feire ligatittelen etter kampen mot Rennes i går. Foto       AFP PHOTO / FRANCK FIFE
VANT TITTELEN: Paris-spillerne kunne feire ligatittelen etter kampen mot Rennes i går. Foto AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

PSG ble mestere i garderoben rett før kamp

Jubel for Paris-laget.

Paris Saint-Germain ble onsdag fransk seriemester mens spillerne gjorde seg klare til kamp mot Rennes.

Det skjedde da den nybakte cupmester Guingamp greide 1-1 mot serietoer Monaco. Dimitar Berbatov så ut til å holde liv i spenningen en stund til da han nikket hjemmelaget i ledelse i fyrstedømmet, men Fatih Atik utlignet fem minutter før slutt.

Meldingen fra Monaco førte til jubelscener på Parc des Princes allerede før avspark i Paris Saint-Germains nest siste hjemmekamp. Det var kanskje like greit, for selve kampen ble en nedtur som endte med 1-2-tap.

Kanskje ødela jubelen før avspark fokus, men Ezequiel Lavezzi ordnet et tidlig ledermål for PSG før gjestene vendte kampen med scoringer av Foued Kadir og Paul-Georges Ntep.

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback etter skade da han ble byttet inn i annen omgang, men selv ikke svensken kunne berge PSG fra sitt første hjemmetap på 30 kamper. Det forrige kom også mot Rennes, som seiret med bare ni mann i november 2012.

- Det var en rar måte å bli mester. Det er ingen grunn til å være trist, men dette var en vanskelig kamp, sa PSG-kaptein Thiago Silva til Canal Plus.

- Vi har gjort det bra i 10 måneder. Den siste måneden har ikke vært så god, men jeg er glad i dag. Neste sesong vil vi prøve å vinne mesterligaen også, sa han.

Anders Konradsen måtte følge Rennes-bragden onsdag fra benken. Med seieren er plassen i 1. divisjon så godt som sikret.

De to tetlagene fikk sine kamper i tredje siste serierunde utsatt en halv uke fordi de møtte finalistene i cupfinalen sist helg. Guingamp slo Rennes på Stade de France, men hadde nok igjen etter feiringen til å avgjøre gullstriden også.

Resultatene onsdag betyr at Monaco er sju poeng bak Paris Saint-Germain med to kamper igjen å spille.

(NTB)