<strong>PÅ VEI BORT:</strong> Adrien Rabiot vil etter alle solemerker flytte på seg til sommeren. I mellomtiden tvinges PSG til å la han trene med laget. AP Photo / Michel Euler / NTB Scanpix
PÅ VEI BORT: Adrien Rabiot vil etter alle solemerker flytte på seg til sommeren. I mellomtiden tvinges PSG til å la han trene med laget. AP Photo / Michel Euler / NTB Scanpix Vis mer

PSG får millionbot og blir pålagt å la Rabiot trene med førstelaget

Den franske ligaen har pålagt Paris Saint-Germain å la Adrien Rabiot trene med førstelaget. PSG har også fått bot for å sortere talenter etter etnisitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rabiot har ikke fått spille for PSG siden tidlig i desember etter at han ikke ble enig med klubben om kontraktforlengelse. Siden har han måttet trene med reservelaget, som spiller på nivå fire i fransk fotball.

Den 23-årige franske landslagsspilleren klaget til ligaen, og den juridiske komiteen har nå funnet at PSGs avgjørelse om å forvise Rabiot til reservelaget strider mot regelverket. Der står det at forvisning fra trening bare kan være et midlertidig disiplinærtiltak, om det ikke er sportslig begrunnet.

Rabiots kontrakt løper ut ved sesongslutt, og det er ventet at han da vil bli Barcelona-spiller.

– Jeg respekterer klubbens avgjørelse og forstår den, sa trener Thomas Tuchel forrige uke om Rabiots forvisning.

Nå må PSG la ham trene med førstelaget igjen, ellers kan klubben bli bøtelagt.

En bot på om lag en million kroner ble delt ut allerede tirsdag, som straff for at klubben i strid med reglene sorterte talentspeidernes rapporter ut fra spillernes etniske opphav.

– Ut fra det vi kan se er ikke informasjonen brukt med diskriminering som formål. Det er heller snakk om uaktsomhet, sa Sebastien Deneux, som er leder for disiplinærkommisjonen.

Talentene ble kategorisert som franske, nordafrikanske, vestindiske eller afrikanske. Slik kategorisering er ulovlig i Frankrike, og sivile myndigheter har også grepet fatt i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer