PSG ga fra seg seieren på overtid

18-åring stilnet hjemmepublikummet.

UAVGJORT: David Luiz og PSG måtte nøye seg med 1-1 mot Joao Moutinhos Monaco.  AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
UAVGJORT: David Luiz og PSG måtte nøye seg med 1-1 mot Joao Moutinhos Monaco. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINAVis mer

Lucas Moura så lenge ut til å bli matchvinner for et skaderammet Paris St. Germain i søndagens hjemmemøte med Monaco, men på overtid utlignet en 18-åring til 1-1.

PSGs stjernegalleri fikk en real opptur med 3-2-seieren over Barcelona i mesterligaen tirsdag, men søndag kom mannskapet til Laurent Blanc kraftig ned på jorden igjen.

Hjemmelaget sløste med sjansene hjemme mot Monaco, men fikk til slutt uttelling. Da Lucas Moura ordnet ledelse for med en god avslutning etter 71 minutters spill, tydet det meste på at PSG ville ta en svært etterlengtet seier.

Slik gikk det imidlertid ikke. I tilleggstiden utnyttet Monaco-innbytter Anthony Martial en feil fra tidligere Chelsea-spiller David Luiz og sikret ett poeng for gjestene fra fyrstedømmet.

18-åringens sene scoring betyr at PSG tapte ytterligere terreng til ligaleder Marseille. Nå skiller det sju poeng lagene imellom. PSG har også Bordeaux foran seg på tabellen.

Marseille slo Caen 2-1 lørdag etter at den franske ligaens toppscorer André-Pierre Gignac ble matchvinner i sluttminuttene.

PSG måtte igjen klare seg uten en rekke av sine stjerner søndag. Marquinhos, Thiago Silva og Ezequiel Lavezzi var alle på skadelista - i tillegg til Zlatan Ibrahimovic. Den svenske stjernespissen har mistet de tre siste ligakampene samt mesterligaseieren mot Barcelona på grunn av en hælskade.

Trener Laurent Blanc håpet i det lengste å ha svensken disponibel søndag, men iherdig behandling den siste uken hjalp ikke. Nå er spørsmålet om Zlatan kan bli klar til Sveriges EM-kvalifiserfingsmøte med Russland kommende torsdag.

(NTB)