Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSG hadde ikke dagen, men Zlatan leverte igjen

Reddet 1-1 på svak kveld.

STORSLAG: Zlatan Ibrahimovic er muligens i sitt livs form om dagen. I kveld scorte han igjen og reddet et for anledningen svakt PSG mot Anderlecht. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes
STORSLAG: Zlatan Ibrahimovic er muligens i sitt livs form om dagen. I kveld scorte han igjen og reddet et for anledningen svakt PSG mot Anderlecht. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer

• PSG-Anderlecht 1-1 (0-0)

Zlatan Ibrahimovic er i storform, og tirsdag scoret han sitt tiende mål på de seks siste kampene for Paris Saint-Germain. Franskmennene klarte bare 1-1 hjemme mot Anderlecht i mesterligaen.

Ibrahimovic og PSG er på vei mot åttedelsfinalen, selv om laget ikke imponerte stort tirsdag. Det var Anderlecht som tok ledelsen og var i føringen i to minutter før det løsnet for svensken etter 70 minutter.

Zlatans scoring var viktig, for det er nå bare teorien som kan sette PSG ut av utslagsrundene, men avansementet er ikke 100 prosent sikkert før tidligst i neste runde.

I kampen mot Anderlecht for 14 dager siden var Zlatan og PSG overlegne med fire svenske scoringer i kampen som endte 5-1. På eget gress i Paris tirsdag viste ikke laget på langt nær samme tanker og spilte heller svakt.

- Vi kom ikke opp på nivået vi skal være på. Vi spilte ikke med rytmen vi bruker å spille med. Vi fikk ett poeng, men jeg ville ha tre, slik at vi hadde kvalifisert oss. Nå har vi to kamper på oss, sa Zlatan til Viasat.

Usikkert Det var lenge usikkert om Ibrahimovic kom til å spille tirsdagens kamp på grunn av en betennelse i det ene kneet. Men PSG-ledelsen valgte å la ham hvile i helgens seriekamp mot Lorient og satset på at han kunne gjennomføre kampen mot Anderlecht. Det var nok lurt, og det så ut som om svensken kom seg gjennom kampen på en grei måte.

Nå leder PSG gruppen med ti poeng, men det er helt klart at de må gå på stortap i begge de neste kampene for ikke å gå videre. Ingenting tyder på at laget skal rakne på den måten.

Målfattig I den andre kampen i gruppe C tirsdag endte det med 1-0 seier for Olympiakos på hjemmebane mot portugisiske Benfica. Kostas Manolas ble matchvinner etter 12 minutter. Scoringen gjør at grekerne har store muligheter til å gå videre.

Keeper Roberto fikk forresten mye av æren for seieren tirsdag, for han storspilte mellom stengene. Spillet hans løftet Olympiakos-spillerne, som sikret alle poengene i det svært jevne kampen.

- Det var en fantastisk kveld for oss. Keeperen var strålende. Han har den rette lidenskapen, og jeg er veldig glad på hans vegne. Vi er i en god posisjon og i god form, vurderte Olympiakos-trener Michel ifølge UEFA.com.

Før de siste kampene ligger nå Olympiakos på annenplass på tabellen med sju poeng. Benfica ligger på plassen bak med fire.

(NTB)