NYE EIERE, NYE SPILLER: Den franske parisklubben PSG satser stort, også på hjemmebane. Her er butikken til klubben på Champs-Elysees i den franske hovedstaden. Foto: AFP/MIGUEL MEDINA
NYE EIERE, NYE SPILLER: Den franske parisklubben PSG satser stort, også på hjemmebane. Her er butikken til klubben på Champs-Elysees i den franske hovedstaden. Foto: AFP/MIGUEL MEDINAVis mer

PSG har brukt 645 millioner

Nå skal Ligue 1 vinnes.

Ambisiøse og pengesterke Paris Saint-Germain vil vise fra start at de er favoritt til å vinne fransk Ligue 1 når sesongen starter i helgen.

Den franske serien har i flere år ligget noe i bakgrunnen for engelsk og spansk fotball. I sommer har imidlertid kjøpefesten til PSG sørget for et løft, spesielt etter at de sikret seg Javier Pastore i dragkamp med Chelsea.

Totalt har Paris-klubben hentet åtte spillere til en verdi av 645 millioner kroner og ansatt tidligere Milan- og Inter-trener Leonardo som sportsdirektør.

Regjerende seriemester Lille står dermed overfor en betydelig tøffere konkurranse i år etter at PSG har styrket seg med midler fra eieren Qatar Sports Investments. Pastore, som trolig må se åpningen hjemme mot Lorient lørdag fra tribunen, synes det var mer spennende å gå til hovedstadslaget enn til en europeisk storkanon.

STORKJØPET: Argentinske Javier Pastore er kjøpt fra  Palermo for hele 330 millioner. Foto: AFP/Yoshikazu TSUNO
STORKJØPET: Argentinske Javier Pastore er kjøpt fra Palermo for hele 330 millioner. Foto: AFP/Yoshikazu TSUNO Vis mer

- Prosjektet er veldig viktig for meg, og vi har snakket mye om det. Jeg er ser fram til å starte et nytt kapittel, sier argentineren som kostet PSG hele 330 millioner kroner.

På lørdag spiller Lille borte mot Nancy, mens Marseille tar imot Sochaux hjemme på Stade Vélodrome. En annen fransk storhet, Lyon, har vært overraskende stille på overgangsmarkedet i sommer. Den ferske hovedtreneren Remi Garde håper likevel at laget gjør et godt inntrykk borte mot Nice.

Alexander Tettey og Rennes skal gjeste nyopprykkede Dijon søndag. Dagen før reiser Daniel Braatens Toulouse til middelhavsøyen Korsika for å møte et annet opprykkslag i Ajaccio.

(NTB-Reuters)