RISIKERER KUTT: Zlatan Ibrahimovic og hans PSG er blant klubbene som trolig må kutte kostnadene kraftig i de nærmeste årene dersom de skal oppfylle Uefas ny regler om økonomisk fair play. Men i første omgang ser det ut til at de kan betale seg ut av problemene. Foto: Benoit Tessier, Reuters / NTB Scanpix
RISIKERER KUTT: Zlatan Ibrahimovic og hans PSG er blant klubbene som trolig må kutte kostnadene kraftig i de nærmeste årene dersom de skal oppfylle Uefas ny regler om økonomisk fair play. Men i første omgang ser det ut til at de kan betale seg ut av problemene. Foto: Benoit Tessier, Reuters / NTB ScanpixVis mer

PSG og City tilbys å betale seg unna økonomisk fair play-straff

Uefa krever gigantsummer.

(Dagbladet): Franske og engelske medier skriver i dag at Uefa tilbyr flere av de europeiske toppklubbene å inngå forlik for å slippe andre sanksjoner for brudd på reglene om økonomisk fair play - eller på engelsk «financial fair play» (FFP).

Uefas første sanksjoner mot klubber som bryter FFP-reglene er varslet i starten av mai. Reglene setter grenser for hvor mange millioner klubbene har lov til å bruke sammenliknet med hvor mye de faktisk tjener.

Hardest rammet blir dermed klubber med styrtrike investorer som punger ut for dyre spillerkjøp og -lønninger.

Bøter Ifølge Press Association er det snakk om under 20 klubber, og Paris SG og Manchester City skal være blant de som er tilbudt å betale bøter for å slippe utestengelser eller overgangsforbud.

Franske Le Parisien skriver at det i PSGs tilfelle vil være snakk om å betale flere titalls millioner euro - altså hundrevis av millioner kroner. I tillegg vil de bli pålagt å nå visse finansielle mål i løpet av et år.

- Ikke blod og tårer Uefa-president Michel Platini sa sist uke at det neppe ville være aktuelt å utestenge noen klubber fra europacupspill, men at det var mulig å nekte dem å kjøpe nye spillere.

- Det blir sanksjonert mot enkelte toppklubber, og de første tiltakene vil bli offentliggjort i begynnelsen av mai, men den som forventer blod og tårer vil bli skuffet, sa Platini.

I stedet ser det altså ut til at klubbeierne med nærmest bunnløse pengepunger kan få kjøpe seg ut av problemene - i alle fall i denne omgang.

DYRE: Sergio Agüero og Fernandinho er blant flere dyre spillerkjøp i Manchester City de siste sesongene. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
DYRE: Sergio Agüero og Fernandinho er blant flere dyre spillerkjøp i Manchester City de siste sesongene. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix Vis mer