PSG-presidenten vil kjøpe seg inn i Leeds United

Mannen som eier PSG, Nasser Al-Khelaifi, skal ifølge storavis ønske å kjøpe aksjer i Leeds United. På sikt kan det bli en full overtakelse.

TIL ENGLAND: Nasser Al-Khelaifi skal være interessert i å kjøpe aksjer i Leeds United. Foto: Reuters.
TIL ENGLAND: Nasser Al-Khelaifi skal være interessert i å kjøpe aksjer i Leeds United. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er New York Times som melder om dette. Pengesterke menn fra Qatar har de siste årene fått en voldsom innflytelse på fotballens verden, og nå håper Nasser Al-Khelaifi, president i Paris Saint-Germain, å gjøre sitt inntog også i engelsk fotball.

Saken ble først omtalt av Financial Times i mai, og nå skal Al-Khelaifi være i samtaler med Championship-klubben og eier Andrea Radrizzani. New York Times skriver at det i første omgang dreier seg om å kjøpe aksjer i klubben, men at det på sikt kan bli aktuelt med et fullt oppkjøp.

Samtalene mellom de to partene skal ha pågått i flere måneder allerede, ifølge Financial Times.

- Qatar skal ha sett på muligheten for å investere i engelsk fotball de siste to årene, skal en ikke navngitt kilde ha sagt til Financial Times.

Kritikk mot Qatar

Leeds, som under Marcelo Bielsas ledelse kjempet i toppen av Championship i 2017/18-sesongen, kan bli den tredje fotballklubben kjøpt opp av eiere fra Qatar. Fra før er PSG som kjent Qatar-eid, og det samme er den belgiske klubben K.A.S Eupen.

Oppkjøpet av PSG har som kjent gjort den franske hovedstadsklubben til en fotballstormakt. PSG har nærmest hatt monopol på seriegullet i franske Ligue 1 de siste årene, samtidig som de har kjempet i utslagsrundene i Champions League og eier verdens to dyreste fotballspillere, Neymar og Kylian Mbappé.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer