Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSG-presidentens utspill vekker oppsikt: - Vi er svært misfornøyde med resultatet

Kan bli mange utskiftninger i det franske laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartfinaleexiten i mesterligaen mot Manchester City kan bety slutten for «Ibrahimovic-generasjonen» i Paris Saint-Germain. 2-2 i hjemmekampen i Paris ble til 2-3-tap sammenlagt etter belgiske Kevin de Bruynes matchvinnende scoring i tirsdagens kvartfinaleretur i Manchester. Etter kampen sto fortvilelsen å lese i ansiktet til Zlatan Ibrahimovic og resten av PSGs stjernetunge mannskap.

Stor var også skuffelsen i Qatar Sports Investments, selskapet som har pumpet milliarder av kroner inn i klubben de siste sesongene for å vinne mesterligaen. At PSG skulle bli det første laget i historien med fire strake kvartfinaletap i mesterligaen var ikke med i planene.

At klubben har tatt fire ligamesterskap på rad er en mager trøst.

Kontrakter utløper - Vi er svært misfornøyd med resultatet, sa en tydelig nedbrutt PSG-president Nasser al-Khelaifi etter nederlaget i Manchester.

- Dette er fjerde gang vi kommer til kvartfinale og blir slått ut. Nå må vi ta ett skritt tilbake og analysere det som skjedde, tilføyde han i det som av mange blir tolket som et klart varsel om at PSG-ledelsen nå vil ta grep.

Den kan blant annet bety at en opprydning i spillerstallen er på gang. 34 år gamle Zlatan Ibrahimovic er på utgående kontrakt med klubben og har signalisert at ferden kan komme til å gå videre, for eksempel til Premier League.

Den svenske superstjernen har til gode å vinne mesterligaen i sin innholdsrike karriere.

Jakt på syndebukk PSG-president Al-Khelaifi sa nylig at han ønsker å beholde Zlatan, men en sommeropprydning i spillerstallen kan likevel komme til å endre på det.

Den brasilianske forsvarsveteranen Maxwell har også rukket å bli 34 år og er uten kontrakt 1. juli. Kontraktsutløp nærmer seg også for den nederlandske backen Gregory van der Wiel, og 33 år gamle Thiago Motta er uten kontrakt i 2017.

PSG har mer enn nok midler til å forsterke stallen med en ny superstjerne. Barcelonas Neymar er for lengst satt i forbindelse med klubben.

Spørsmålstegn knytter det seg også til trener Laurent Blanc. Han har riktignok kontrakt til 2018, men har ikke levert den mesterligasuksessen klubbledelsen har ønsket seg.

- Framtiden? Vi har en sesong å avslutte, sa han etter tirsdagens tap.

Franske medier var nådeløse etter smellen i Manchester.

«For en fiasko», var overskriften i sportsavisen L'Equipe i sin jakt etter en syndebukk. Lite tyder på ro i PSG i tiden som kommer. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart