Champions League

PSG raser etter at stjernespiller ble nektet innreise til England:
- Uforståelig situasjon

Serge Aurier må stå over møtet med Arsenal.

NEKTET INNREISE: Paris Saint-Germains ivorianer Serge Aurier får ikke spillte mot Arsenal onsdag. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
NEKTET INNREISE: Paris Saint-Germains ivorianer Serge Aurier får ikke spillte mot Arsenal onsdag. Foto: AFP / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

Paris Saint-Germains forsvarsspiller Serge Aurier må stå over mesterligamøtet med Arsenal onsdag. Han kommer ikke inn i Storbritannia.

Britiske myndigheter har tilbakekalt 23-åringens visum, opplyste PSG i en uttalelse tirsdag. Klubben reagerer sterkt på situasjonen som har oppstått.

– Paris Saint-Germain er sjokkert over denne uforståelige situasjonen, som angriper hele mesterligaens integritet, melder klubben.

Auriers visum er tilbakekalt som følge av at forsvarsspilleren i september ble dømt for vold mot en politimann utenfor en nattklubb i Paris.

Frustrasjon

PSG-ledelsen uttrykker stor frustrasjon over at britiske myndigheter ikke underrettet klubben om sin avgjørelse før ved lunsjtider tirsdag. Da var det mindre enn halvannet døgn til avspark i London.

Aurier skal først ha blitt innvilget visum, men siden ble dette trukket tilbake.

Britiske myndigheter forsvarte avgjørelsen.

– Herr Aurier ble dømt til to måneders fengsel i september. Reglene sier tydelig at borgere av land utenfor EU som i løpet av de siste fem år er idømt en fengselsstraff på inntil 12 måneder vil bli nektet innreise, heter det i en uttalelse fra justisdepartementet.

Andrew Osborne, som er spesialist på innvandring og idrettsrett i et advokatfirma i London, hevder imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at avgjørelsen er overdrevent streng og i hans øyne et nytt eksempel på britiske myndigheters «innvandringsfiendtlige» holdning.

– For strengt

– Sett i lys av at han har vært helt åpen om dommen, at han bare vil være i Storbritannia kort tid og at han har anket dommen, virker dette som en overdrevent streng avgjørelse, sier han.

– At visum først ble innvilget og så tilbakekalt så sent er også egnet til å skape maksimale problemer for PSG.

PSG og Arsenal kjemper om tabelltoppen i mesterligaens gruppe A.

Aurier ble dømt til to måneders fengsel for å ha satt albuen i brystet på en politimann i krangel om en feilparkert bil, men har anket dommen.

(NTB)