Thomas Tuchel om møtet med United

PSG-sjefen om forvandlingen under Solskjær: - Helt annerledes

Thomas Tuchel vil ikke legge ekstra press på Kylian Mbappe før gigantmøtet med United.

MØTER PSG: Manchester United har sett ut som et nytt lag under Ole Gunnar Solskjær. PSG-manager Thomas Tuchel har fått med seg forvandlingen under nordmannens ledelse. Foto: NTB scanpix
MØTER PSG: Manchester United har sett ut som et nytt lag under Ole Gunnar Solskjær. PSG-manager Thomas Tuchel har fått med seg forvandlingen under nordmannens ledelse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Det er bare drøye 24 timer igjen til Manchester United og PSG barker sammen på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær skal få sin debut som Champions League-manager fra Uniteds trenerbenk, i det som blir klubbens tøffeste test etter at nordmannen tok over i desember.

På motsatt trenerbenk sitter en rutinert manager i denne sammenhengen. Thomas Tuchel er blant Europas sterkeste taktikere, og sammen med et stjernespekket PSG-lag skal han prøve å skape trøbbel for Solskjær, og sette en stopper for den lange rekken av kampen uten tap.

United har sett ut som et nytt lag etter at Solskjær tok over fra Mourinho, men Tuchel kunne ikke svare på om han vil ha en annen tilnærming til kampen nå som det er en ny manager å forholde seg til.

- Jeg kan ikke si det. For jeg analyserte ikke United under Mourinho. Det var ikke ei tid for å analysere laget, for det var desember. Alle kampene jeg har sett har vært under Solskjær, og vi vet godt hva vi skal gjøre i morgen. Det blir en tøff kamp både taktisk og fysisk. Jeg håper vi finner nøkkelen til at laget skal føle seg bra og selvsikre, forteller han på spørsmål fra Dagbladet.

EN FAVORITT: I forkant av Manchester Uniteds kamp mot Leicester var United-supporterne Dagbladet snakket med enig om én ting: At Ole Gunnar Solskjær bør få beholde jobben som manager. Video: Christian Monge Hugsted / Dagbladet Vis mer

- Imponerende rekke

Mandag kveld møtte han pressen i Manchester, og Tuchel er klar på at det er et helt annet United-lag som venter dem i morgen, enn det de ble trukket mot for noen måneder siden.

- Det er helt annerledes nå. De spiller med selvtillit, de scorer mange mål og får mange tidlige ledelser. De har en imponerende rekke med kamper. Å spille på Old Trafford mot United er en av de tøffeste utfordringene man kan ha, mener tyskeren, som dro fram et tysk uttrykk for å beskrive forvandlingen som har skjedd under Solskjær.

- Det er åpenbart en effekt. Vi har et uttrykk i Tyskland: «Hvis legen gjør deg frisk, har han rett». Han var en superfarlig spiller når han kom på, og han gjør det samme når han kommer inn som manager, sa Tuchel på spørsmål fra VG.

Styrkeforholdet er definitivt blitt noe utjevnet, og Tuchel tør ikke å spå et resultat i morgendagens gigantmøte.

- Jeg tenker ikke på resultatet, for jeg kan ikke kontrollere det. Det jeg kan kontrollere til en viss grad er hva vi leverer. Jeg ønsker at de skal spille med mot. Jeg håper vi er klare. Jeg vil ikke snakke om resultatet, men vi er her for å score mål. Vi ønsker å score, konstaterer tyskeren.

- Hør her

PSG er uten store stjerner som Neymar og Edinson Cavani til kampen mot United. Lagets tredje store angrepsstjerne, Kylian Mbappé, mener at et PSG uten Neymar er som Barcelona uten Messi eller Juventus uten Cristiano Ronaldo. En sammenlikning Tuchel sier seg enig i.

- Ville United savnet Pogba hvis han ikke var der i morgen? Ville de savnet Rashford? Du kan ikke erstattet kvalitetsspillere som dette. Vi savner han voldsomt. Hvis Kylian sier dette, ja du kan sammenlikne det, sa Tuchel.

Fraværet av Neymar og Cavani betyr samtidig at noen andre må stå fram. Mange peker på Mbappe som den personen, men Tuchel vil ikke legge ekstra press på den unge franskmannen.

- Hør her. Du kan ikke bare sette all byrden på ham. Mbappé har sine kvaliteter. Det er ikke hans jobb å erstatte Cavani og Neymar. Han må få friheten til å spille sitt eget spill, sier Tuchel om Mbappé.

Thomas Tuchel møtte pressen. Foto: NTB scanpix
Thomas Tuchel møtte pressen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Roser Pogba

For United og Solskjær er det noen andre franskmenn som har stått fram den siste tiden. Paul Pogba har vist sine kvaliteter både som tilrettelegger og avslutter, mens Anthony Martials ferdigheter med ballen i beina har tatt flere forsvar på senga.

Tuchel er full av lovord om den forvandlingen de franske stjernene har hatt under Solskjær.

- Det er ikke noen overraskelse med Pogba. Han er en fantastisk spiller. Han har fantastiske kvaliteter. Han kan gjøre mye, han er utrolig sterk. Han mister sjeldent ballen, han er sterk, han utfordrer motstandere en-mot-en. Jeg syns alltid han er farlig offensivt. Han og Martial er en farlig duo. Pogba er farlig i boksen også, særlig når ballen kommer fra høyre. Han er en nøkkelspiller, absolutt. Nå kan du også se at han er skikkelig leder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer