PSG sjokkerte Barcelona fire minutter på overtid

- Jeg syns det var rettferdig, sier Beckham.

(Dagbladet): Paris Saint Germain - Barcelona 2-2 (0-1)

PSG-keeper Salvatore Sirigu holdt på å ødelegge mye av kvelden for hjemmelaget da han på klønete vis felte Alex Sanchez. Dommer Wolgang Stark tenkte seg om en ekstra gang før han valgte å peke på krittmerket. Xavi var sikker, og sendte ballen i nettet.

- Det var ikke noe straffespark, det var en gave fra dommeren, sa PSG-manager Carlo Ancelotti etter kampen, ifølge barcastuff på Twitter.

På dette tidspunktet var det mange som trodde at Barcelona skulle ro seieren i land, men fire minutter på overtid dukket Blaise Matuidi opp og sendte hjemmefansen til himmels. Zlatan la ballen igjen til Matuidi som overlistet Victor Valdes med et skudd fra distanse. Sisteskansen burde kanskje hindret den scoringen.

- Jeg syns det var rettferdig med uavgjort. Vi visste hele tiden at det ville bli en kamp hvor de ville ha ballen mye, de er gode til det, og det var det de hadde. Vi hadde noen gode muligheter i den første omgangen, og hvis vi hadde scoret på noen av de sjansene ville det sett annerledes ut. Vi er i en bedre posisjon nå enn vi var på 1-2, og det er ingen grunn til at vi kan dra dit og få et resultat, sier Beckham, ifølge Uefa.com.

Lionel Messi rakk så vidt å presentere seg i den første omgangen før han fikk problemer med det som sannsynligvis var en strekk på baksiden av låret. Da spillerne entret gressmatta i den andre omgangen ble Messi nødt til å være igjen i garderoben.

GA ALDRI OPP: Zlatan og PSG kom tibake i kampen to ganger, og scoret utlikningsmålet fire minutter på overtid. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix
GA ALDRI OPP: Zlatan og PSG kom tibake i kampen to ganger, og scoret utlikningsmålet fire minutter på overtid. Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes/NTB scanpix Vis mer

Fem minutter før pause var det likevel argentineren som stjal showet. Dani Alves viste et herlig overblikk da han chippet ballen vakkert inn i feltet med utsiden av foten. Den eneste som oppfattet den geniale pasningen var Lionel Messi som stormet inn bak forsvaret til PSG og sendte ballen i nettet med en elegant avslutning.

Det er uvisst hvor lenge Messi blir borte fra fotballbanen, men det blir nok noen uker på sidelinja med en strekk.

Zlatan-mål Før kampen ble det snakket om duellen mellom Messi og Zlatan, og sistnevnte ville også være med på leken i kveld. Svensken stod riktignok i offside da han prikket inn en retur etter at Thiago Silva headet i stolpen, men dommeren godkjente likevel scoringen.

Like før oppstod det en merkelig situasjon da Zlatan plutselig stod helt alene på fem meter. Angriperen klarte ikke å overliste Victor Valdes i Barcelona-buret, men bortelagets spillere raste over dommerens dømming. Wolfgang Stark lot nemlig spillet gå med to Barca-spillere liggende på egen fem-meter, slik at svensken ikke var i offside.

ZLATAN-SCORING: Zlatan Ibrahimovic er i offside når han setter inn utlikningen. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB scanpix
ZLATAN-SCORING: Zlatan Ibrahimovic er i offside når han setter inn utlikningen. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB scanpix Vis mer

I offside stor svensken også da han hamret ballen i mål på overtid, men denne gangen blåste dommeren i fløyta.

Beckham startet Allerede noen timer før kampstart gikk det rykter om at David Beckham skulle starte kampen mot Barcelona, og ryktene skulle vise seg å stemme da lagoppstillingen ble offentliggjort. Han har nå spilt Champions League-fotball for fire forskjellige lag: Manchester United, Milan, Real Madrid og PSG.

- Jeg var glad for at jeg fikk starte kampen. Manageren har alltid vist at han har troen på meg, og jeg føler meg veldig glad som får være med på kvelder som dette, de er spesielle, sier Beckham.

Lionel Messi var usynlig i store deler av den første omgangen, men når Dani Alves sendte ballen inn i PSG-boksen med en vakker utside-pasning, dukket den lille magikeren selvfølgelig opp der han skulle. Hele PSG-forsvaret var på vei utover i banen da Messi smatt inn bak og mottok ballen. Han sendte kula elegant i motsatt hjørne.

SIKKER: Xavi Hernandez sender straffesparket sikkert i mål. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB scanpix
SIKKER: Xavi Hernandez sender straffesparket sikkert i mål. Foto: AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD / NTB scanpix Vis mer

Før scoringen hadde det vært jevnt og tett i Paris, og hjemmelaget kunne fort tatt ledelsen allerede etter fem minutter. Zlatan Ibrahimovic kombinerte fint med Ezeguiel Lavezzi, og sistnevnte fikk tråklet seg gjennom forsvaret til bortelaget. Sergio Busquets holdt på å sende ballen i eget nett da han skulle stoppe spissen, men slapp med skrekken da ballen traff stolpen.

Tito Vilanova var endelig tilbake på Barcelona-benken i kveld etter to måneders fravær på grunn av sin kreftbehandling.

PS: Javier Mascherano ble båret ut på båre, og Barcelona melder at han vil være ute i seks uker.