VANT CUPGULL:  Paris Saint-Germain. Foto: NTB scanpix
VANT CUPGULL: Paris Saint-Germain. Foto: NTB scanpixVis mer

PSG sleit lenge mot Ligue 2-klubben Auxerre i cupfinalen

Men tok seieren til slutt.

Paris Saint-Germain slet lenge mot Ligue 2-klubben Auxerre i cupfinalen lørdag, men en scoring av Edinson Cavani førte til at hovedstadsklubben fullførte sin trippeltriumf.

Auxerre havnet på 9.-plass på nivå to i Frankrike, men har på imponerende vis tatt seg til finalen i den franske cupen. Blant andre Guingamp og Brest ble slått på veien. Verket skulle fullføres mot ligamester PSG.

Laurent Blancs mannskap brukt lang tid på å bryte ned motstanderens forsvar. Med en halvtime igjen å spille, øynet det franske fotballpublikummet en liten sensasjon. Da sto det fortsatt 0-0.

- Det er viktig å gi en ordentlig hyllest til Auxerre, som spilte en god kamp og ga oss trøbbel, sa PSG-spiller Blaise Matuidi etter kampen,

Etter 64 minutter fikk seriemesteren den nødvendige scoringen. Edinson Cavani ble matchvinner og den store helten med sitt mål.

Uruguayaneren ordnet klubbens første cuptriumf siden 2009/10-sesongen og den niende totalt. PSG gjorde rent bord i fransk fotball denne sesongen med seier i serie, cup og ligacup. Det har intet lag greid før.

- Vi har hatt en god, god sesong. Det vi har oppnådd er unikt. Vi lyktes ikke i mesterligaen, men vi tapte for et troll (Barcelona). Det har vært en lang sesong, men til sjuende og sist har vi oppnådd noe spesielt. Nå er det på tide å feire, sa Matuidi.

(NTB)