Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSG-stjerne: - Gud skapte Adam og Eva, ikke Adam og Yves

Holdningene kjent samme dag som tysk fotballspiller sto fram som homofil.

 RELIGIØS:  PSG-stjernen Alex har gjort det klart at han ikke har noe til overs for homofile. - Gud skapte Adam og Eva, ikke Adam og Yves, sier han i en ny dokumentar. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
RELIGIØS: PSG-stjernen Alex har gjort det klart at han ikke har noe til overs for homofile. - Gud skapte Adam og Eva, ikke Adam og Yves, sier han i en ny dokumentar. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Samme dag som den tidligere tyske landslagsspilleren Thomas Hitzlsperger (31) sto fram som homofil, melder PSG-stjernen Alex at han ikke har så mye til overs for homofile.

Hitzlsperger er den hittil mest kjente fotballspilleren som har stått fram.

Den mest kjente før i dag var sannsynligvis den tidligere engelske landslagsspilleren Justin Fashanu. Etter at han sto fram ble han hetset voldsomt, som til slutt førte til at han tok han sitt eget liv.

- Ødelegger Guds plan I dag presenterer den franske storavisen Le Parisien hva PSG-spilleren Alex mener om nettopp homofile.

- Gud skapte Adam og Eva, ikke Adam og Yves, sier PSG-spilleren Alex i en dokumentaren «Jesus Football Club», ifølge avisen.

Dokumentaren handler om sør-amerikanske fotballspilleres forhold til religion. Alex får også medhold av sin tidligere lagkamerat og landsmann i dokumentaren.

- Jeg er ikke for homoseksualitet. Det ødelegger Guds plan, sier Marco Ceara, før han videre forteller om at han også er i mot skilsmisser og fri abort.

Raste på Twitter
Queens Park Rangers-spilleren Joey Barton var en av flere kjente spillere som tidligere i dag hyllet Hitzlsperger for å tørre å stå fram som homofil.

- Thomas Hitzlsperger har vist stort mot i dag. Det er trist når folk må vente til de har lagt opp, skrev Barton på sin konto.

Da PSG-stjernens uttalelser ble kjent, kokte det over for QPR-spilleren.

- For å være religiøs ekstremist, må du være ekstremt dum, spør du meg. Og Alex bare bekrefter min teori med sine synspunkter, skriver Queens Park Rangers-spilleren Joey Barton på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media