Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSG-stjerne imponert over Pellegrini etter dårlig behandling: - Du bør nesten gratulere ham

Thiago Silva i et lengre intervju før Champions League-kampen mot Manchester City.

DRØMMER OM AVANSEMENT: Paris Saint-Germains Thiago Silva (t.h.) i aksjon mot Chelseas Diego Costa. Nå skal PSG bryne seg på Manchester City i kvartfinalen.
Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
DRØMMER OM AVANSEMENT: Paris Saint-Germains Thiago Silva (t.h.) i aksjon mot Chelseas Diego Costa. Nå skal PSG bryne seg på Manchester City i kvartfinalen. Foto: Reuters / Gonzalo Fuentes / NTB Scanpix Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): - En 1-0-seier vil være et godt resultat foran returoppgjøret, forteller Thiago Silva til FourFourTwo, når han diskuterer Paris Saint-Germains kvartfinalekamper mot Manchester City i Champions League.

- City har et bedre kollektiv enn vår forrige motstander Chelsea. De er i en bedre posisjon og det vil bli en mye vanskeligere kamp.

- I teorien spiller PSG bra på bortebane. De har spillere som kan utgjøre en forskjell, men den første kampen vil legge grunnlaget for alt. Den første kampen kan gi oss muligheten til å reise til England med muligheten til å gå videre med uavgjort.

Han stopper opp og vurderer sitt eget ordvalg. Brasilianeren virker fornøyd med kampplanen. Han er gavmild, men snakker med autoriteten til en kaptein og en veteran med mange nøkkelkamper på CV-en. I en alder av 31 år er han fortsatt dedikert til sitt yrke, og kobler talent med holdning.

Konsentrasjon er nøkkelen De siste to sesongen har PSG slått ut rivalene Chelsea. Laget fra Paris spilte med stor modenhet og var klart sterkest over to kamper.

- Vi viste bra kvalitet - kvaliteten til et lag som ønsker å vinne noe stort og viktig. Motivasjonen til spillerne vokser for hver runde når vi konkurrerer mot store klubber. Chelsea er gode - det gjorde avansementet vårt viktigere ettersom vi møter en sterk motstander.

- Nå handler det om å jobbe hardt for å komme på samme nivå når det gjelder produktivitet og effektivitet som vi viste i åttedelsfinalen, sier Silva.

PSG sikret seriemesterskapet i mars med en 9-0-seier over bunnlaget Troyes, og slo klubbrekorden for flest kamper uten tap (36). Silva tror det vil være en fordel når de møter sterkere lag.

- Vi har spilt en fantastisk sesong - som er forskjellig fra forrige sesong på den måten at vi da brukte lengre tid på å vinne ligaen, sier han.

- Dene sesongen startet vi sesongen veldig bra og heldigvis tok vi vare på muligheten til å vinne ligaen før slutten. Det gjør at vi kan forberede oss i større grad for Champions League. Champions League er PSGs hovedmål.

Fornøyelse og press Det er like etter lunsjtid i Camp des Loges, PSGs treningssenter som ligger i grønne omgivelser ved Saint-Germain-en-Laye, en 30 minutters kjøretur vest for Paris og fødebyen til Ludvig XIV.

Det er litt duskregn utenfor. David Luiz spaserer salig rundt på området. Zlatan Ibrahimovic kommer inn, bærende på poser med godsaker, som sannsynligvis inneholder designertøy. De hilser alle varmt på ansatte og tilskuere.

Den avslappende stemningen er litt forvirrende, det er som et slør. For PSG er under enormt press. Alt ved den franske klubben gir følelsen av at Champions League må vinnes.

Kort fortalt lengter de etter europeisk suksess - og deres fjerde strake kvartfinale gir Paris-laget en sjanse til å nå semifinalen for første gang.

Silva, derimot, en nestor i internasjonal fotball som fikk lide sterkt etter Brasils utilgivelige 7-1-tap mot Tyskland i 2014-VM (og som fortsatt blir oversett av Brasil-trener Dunga), er uberørt. Han har fått en ny vår.

- Det er en første gang for alt, det er en første gang for alt, sier en lattermild Silva.

- Vi er klar over vårt ansvar. Vi vet også at City er et strålende lag. Vi må respektere dem så godt vi kan, men verken PSG eller City har nådd semifinalen. Så, en klubb vil gå videre.

Mr. Motivator Det er bare en liten del av sannheten. De to kampene mot Manchester City representerer et banebrytende øyeblikk for PSG: seieren over Chelsea var bare innledningen.

Denne kvartfinalen vil definere PSGs sesong og bli referansepunktet for klubbens Qatar-eiere. Manager Laurent Blanc, kaptein Sila og hans lagkamerater vi alle enten stå oppreist eller falle mot City etter en sesong som har vært relativt enkel fram til nå.

- Motivasjon må alltid være der. Men det er tydelig at vår motivasjon (i ligaen) vil falle litt som en konsekvens av at vi allerede har vunnet ligatittelen.

- Motivasjonen vår bør være i tråd med våre framtidsutsikter. PSG skal spille ligacupfinale, semifinale i den franske cupen og kvartfinale i Champions League. Så kampene i den franske ligaen vil være forberedelser til de avgjørende kampene.

Ikke bli lurt På pressekonferansen før kampen mot Nice, som ligger på tredjeplass i ligaen, nektet manager Blanc å erkjenne at kampen ville bli kvalitetsfylt, men til tross for en noe myk behandling av Hatem Ben Arfa i første omgang, inspirerte en herskelysten Zlatan Ibrahimovic PSG til en enkel 4-1-seier. Gjestene klarte ikke å gjøre noe med svenskens fløyelsmyke ballberøring.

PSG manglet Marco Verratti, Angel Di Maria og Javier Pastore på grunn av skader. Det er ikke heldig for Blanc - men noe Manchester City har opplevd i store deler av sesongen med nøkkelspillere som Vincent Kompany og Kevin De Bruyne, som returnerte med en fabelaktig scoring mot Bournemouth i helga.

Men Silva lar seg ikke lure av en mulig skadekrise.

- Jeg har et eksempel for å motbevise dette. Det er gruppespilkampen mot Real Madrid. Alle sa at det kom til å bli en enkel kamp, fordi Real Madrid manglet James Rodríguez, Gareth Bale og Benzema på grunn av skader.

- Vi spilte mot dem på Parc des Princes og det ble 0-0. Det var en tøff kamp, fordi Real Madrids innbyttere ville vise treneren at de er gode nok til å spille.

FÅR SKRYT: Manchester City.manager Manuel Pellegrini. Foto: Adam Davy / PA via AP/NTB Scanpix
FÅR SKRYT: Manchester City.manager Manuel Pellegrini. Foto: Adam Davy / PA via AP/NTB Scanpix Vis mer

- Den kampen er et godt eksempel før kampen mot Manchester City. De har viktige spillere som er skadet. I teorien vil de bli savnet siden de innehar kvalitet, men erstatterne ønsker å vise treneren at de har kvaliteten som trengs. Det er fakta, og det vil gjøre kampen vanskelig.

Streng avtale Er det mulig at sparkingen av Manuel Pellegrini får innvirkning på oppgjøret? Chileneren benekter dette, men ankomsten til Pep Guardiola har garantert overskygget oppløsningen av Pellegrinis City-karriere.

62-åringen har håndtert sin egen utkastelse med lite oppstyr, men det har likevel skapt problemer. Siden februar har Manchester City bare vunnet to Premier League-kamper, og er nå 15 poeng bak ligaleder Leicester.

- Det er tydelig at det ikke var det rette å gjøre, sier Silva om behandlingen av Pellegrini.

- Jeg tenker høyt - det er ikke en vennskapelig ting å gjøre fordi du jobber, vel vitende om at i morgen vil du være ferdig.

- Det må være en vanskelig situasjon for Pellegrini. Etter min mening er treneren i en interessant posisjon, fordi om det hadde vært en annen trener med mindre ambisjoner og dårligere arbeidsmoral, kunne han sagt: «Vil du jeg skal dra nå? Jeg kan svikte dere og dra hjem, fordi du har praktisk talt gitt meg sparken».

- Han er veldig profesjonell. Du bør nesten gratulere ham, fordi det er ikke alle som ville blitt værende og vært fokusert i en slik situasjon.

Blanc er en brobygger I PSG forlenget Blanc sin kontrakt til februar 2018. Hans tid i sjefsstolen har til tider vært besværlig, og til slutt vil han bli bedømt ut fra suksessen i Europa - og ikke antall hjemlige titler.

Men Blanc har bygget et solid lag rundt en kjerne av spillere - Silva i forsvar, Verratti på midtbanen og Ibrahimovic framme. De har utviklet en forståelse og skapt stabilitet i laget.

- Du må beholde et fundament i en klubb som ønsker å vinne viktige ting. Det fundamentet har vært godt bevart i PSG de siste to, tre åra.

- Det er viktig at hovedarkitekten blir værende. Blanc har gode trenerkvaliteter - vi forstår hverandre perfekt. Han lytter til meg og jeg lytter ofte til ham.

- Det letter vår dialog mellom spiller og trener når jeg er på banen i viktige kamper. Det er viktig at han forlenget kontrakten slik at PSG beholder angrepsfotballen. Det er viktig.

Når det gjelder PSGs offensive tankesett sørger ofte for ballbesittende fotball: de hadde 65 prosent av ballen hjemme mot Chelsea, 58 prosent på Stamford Bridge og 56 prosent mot Nice. Men vil det være nok, ikke bare til å slå City, men til å vinne Champions League?

- Regjerende mester Barcelona er alltid favoritter. Jeg ser også på Bayern München og Real Madrid som favoritter, sier Silva.

- Bayern har en særegen kvalitet; de spiller en annen type fotball med en trener som jeg er stor fan av. Hver gang Bayern München spiller forsøker jeg å se på og lære fra det, fordi Guardiola er den beste treneren i verden - lagene han jobber med vil alltid kjempe om titler.

- Real Madrid, fordi de har en av de beste spillerne de siste tiåra som sin trener i Zidane. Han gjør det bra som førstelagstrener. Det er ikke lett å trene Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Benzema, Sergio Ramos osv. - det er spillere som er etablert i Europa, men Zidane spiller en stor rolle i måten Real Madrid har opptrådt på etter at Benitez dro.

Silva er en realist, men tenker ikke på nederlag: alt som gjelder er suksess i Champions League. For ham som kaptein, handler det om å gjøre at PSG virkelig tilhører den ypperste eliten i Europa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram