PSG utestengt for krenkende banner

Dro sammenlikning med pedofile.

Den franske ligacupvinneren Paris Saint-Germain får ikke være med i turneringen neste sesong. Årsaken er et krenkende banner.

Finalen mot Lens ble skjemmet av et langt banner PSG-tilhengerne rullet ut på Stade de France. Teksten hengte ut folk fra Nord-Frankrike, såkalte Chtier, som «pedofile, arbeidsløse og innavlede».

Vakte voldsomme reaksjoner

Banneret vakte voldsomme reaksjoner, og det var snakk om at PSG kunne bli fradømt poeng i serien. Bastia ble tidligere i sesongen fratatt to poeng på grunn av et rasistisk banner. Ligaen fant imidlertid at finalebanneret bare var krenkende, ikke rasistisk.

- Dette er ikke det samme som med Bastia. Banneret var sjokkerende og krenkende, men ikke rasistisk. Derfor tar vi ikke fra PSG poeng, sa Jacques Riolacci som er leder ligaens i disiplinærkommisjon.

PSG kjemper desperat for å unngå sitt aller første nedrykk fra fransk toppserie. 

Vil omgjøre avgjørelsen

Tre runder før slutt er laget på nedrykksplass med 38 poeng, bak nettopp Lens som har siste trygge plass med like mange poeng og bedre målforskjell.

TRIBUNE-KRENKELSE: 29. mars holdt PSG-fansen opp et banner som hetset folk i Nordvest-Frankrike, omtalt som «pedofile, arbeidsløse og innavlede». Foto: PHILIPPE PERUSSEAU/EPA/SCANPIX
TRIBUNE-KRENKELSE: 29. mars holdt PSG-fansen opp et banner som hetset folk i Nordvest-Frankrike, omtalt som «pedofile, arbeidsløse og innavlede». Foto: PHILIPPE PERUSSEAU/EPA/SCANPIX Vis mer

• Les også: Mot spansk, tysk, fransk og italiensk avgjørelse

Hovedstadsklubben, som også er semifinalist i cupen, kommer til å anke avgjørelsen om utelukkelse fra neste sesongs ligacup.

- Vi kommer til å gjøre alt i vår makt for å bestride og prøve å få omgjort denne avgjørelsen, heter det i en uttalelse fra klubben.

(NTB)

PSG utestengt for krenkende banner
MOTREAKSJON: En Nice-supporter ber på denne måten om slutt på rasismen på franske tribuner.