PSG vant rettsstrid mot UEFA

Paris Saint-Germain vant en betydningsfull seier tirsdag da Idrettens voldgiftsrett (CAS) ga klubben medhold i en sak mot Det europeiske fotballforbundet.

KAN FEIRE SEIER: PSG-spillerne. Foto: NTB Scanpix. Foto: NTB Scanpix
KAN FEIRE SEIER: PSG-spillerne. Foto: NTB Scanpix. Foto: NTB ScanpixVis mer

PSG gikk til CAS da en komité i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i oktober i fjor besluttet å gjenåpne etterforskningen rundt hvorvidt den franske fotballklubben har forbrutt seg mot idrettens finansielle fair play-regler.

UEFA-komiteen som overvåker fotballklubbers økonomi ønsket i utgangspunktet å gjøre en ny gjennomgang av vurderingen den selv gjorde da PSGs regnskaper anno juni 2017 ble antatt å være i tråd med fair play-reglene.

Det får komiteen ikke anledning til.

CAS fastslo i sin kjennelse tirsdag at komiteen ikke overholdt fristen som var satt med hensyn til å se på vurderingen på nytt.

Det var ventet at PSG ville få medhold i sin anke etter at den tyrkiske storklubben Galatasaray vant en liknende rettslig seier mot UEFA i forrige måned.

PSG har i lang tid hatt den nevnte UEFA-komiteens kritiske øyne på seg. Siden klubben ble kjøpt opp av sine nåværende styrtrike eiere fra Qatar i 2011, har den vært mistenkt for å benytte overprisede sponsoravtaler fra det oljerike emiratet til å balansere sine kontoer og overholde UEFAs økonomiske regelverk.

PSG har de siste sesongene brukt store penger på å forsterke spillerstallen. Etter kjøpet av superstjernene Neymar og Kylian Mbappe for milliardbeløp, åpnet UEFA igjen etterforskning mot klubben. Den pågår fortsatt.

(NTB)