PST skal passe på norske OL-håp

Tar ingen sjanser under London-OL.

PRESSETREFF:
Toppidrettssjef Jarle Aambø og Cato Zahl Pedersen under pressetreffet i i en todekker London buss i forbindelse med OL i London.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
PRESSETREFF: Toppidrettssjef Jarle Aambø og Cato Zahl Pedersen under pressetreffet i i en todekker London buss i forbindelse med OL i London. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sender personell til OL i London for å bidra til at de norske OL-utøverne får ivaretatt sikkerheten.

Når verdens største idrettsarrangement inntar London, anses det som yndet terrormål. PST samarbeider tett med Olympiatoppen i forberedelsene til mesterskapet og sender også en tjenestemann med OL-troppen til Storbritannia.

Toppidrettssjef Jarle Aambø er en av få personer i Olympiatoppen som har fått sikkerhetsklarering til å motta gradert informasjon av enheten.

- Vi har med PST i planleggingen og forberedelsene til OL. PST har tett kontakt med den britiske sikkerhetstjenesten, og vi får beskjed dersom noe rører seg. Vi stoler på at arrangøren og Den internasjonale olympiske komiteen sørger for at London blir et trygt sted å være, men PST-samarbeidet er en ekstra trygghet for oss, sier Aambø.

Omkring 60 norske idrettsutøvere skal i aksjon i London-OL. Det er noen færre enn antallet fra Beijing for snart fire år siden. Utøverne vil stort sett bo i den strengt voktede utøverlandsbyen, og de vil befinne seg der kun i forbindelse med egne konkurranser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer