PSV imponerte

PSV Eindhoven tok sine første mesterligapoeng med 1-0-seier over et defensivt Panathinaikos-lag i kveld.

(PSV - Panathinaikos 1-0) Jan Vennegoor of Hesselink ble matchvinner ti minutter før slutt, og sørget for at bare tre poeng skiller mellom topp og bunn i Rosenborgs gruppe etter to av seks runder.

Panathinaikos, som slo Rosenborg på hjemmebane i første kamp, skapte ikke en eneste skikkelig målsjanse i Nederland. Planen om å tette igjen og ta med seg ett poeng hjem til Hellas ble ødelagt PSV-spissen nikket i mål i det 80. minutt.

PSV hadde flere gode sjanser og vant fortjent. I det 11. minutt traff Jefferson Farfan tverrliggeren med et frispark, og Alex misset på returen fra kloss hold.

John de Jong skjøt rett utenfor fra god posisjon i det 38. minutt, mens Mark van Bommel fire minutter senere bommet på åpent mål etter at Panathinaikos-keeper Kostas Khalkias bokset rett til ham.

De Jong hadde flere store sjanser i annen omgang, men ett skudd endret retning og forsvant rett over mål, et annet ble reddet på streken. Khalkias måtte gi corner på et godt skudd fra innbytter Gerald Sibon, og på hjørnesparket fikk Vennegoor of Hesselink endelig hull på byllen.

PSV møter Rosenborg i de to neste mesterligarundene, på Lerkendal 20. oktober og i Eindhoven to uker senere.

(.NTB)