Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSV nekter å ha dopet Ronaldo

Brasiliansk lege gir steroider skylda for skaden.

(Dagbladet.no): Milan-spiss Ronaldos stadige skadeproblemer skyldes doping under oppholdet i nederlandske PSV, hevdet den brasilianske fotballegen Bernardino Santi sist uke.

- Jeg har snakket med kolleger i Nederland som kjenner personalet i PSV. Jeg har ikke selv snakket med legene i PSV. Men de ga tilskudd til Ronaldo, som var veldig spinkel. Blant tilskuddene var anabole stoffer som kanskje kunne få ham til å vokse litt, tross alt er den europeiske fotballen veldig fysisk, sa Santi til avisa Folha de Sao Paulo.

Santi understreker at han ikke mener dopingstoffene i seg selv har skylda for skadene.

Derimot mener han at Ronaldo, som var 17 år gammel da han kom til PSV, kan ha fått varige skader av en unaturlig rask muskelvekst før skjelettet var ferdig utvokst.

Legen sparket

Santi var koordinator for dopingarbeidet i det brasilianske fotballforbundet, men ble fredag sparket etter at beskyldningene mot Ronaldo og PSV kom på trykk.

- Det går ikke an å behandle en verdensmester slik, sa fotballpresident Ricardo Teixeira ifølge Folha.

PSV-talsmann Pedro Hewitt sa til den brasilianske avisa før helga at klubben ikke kunne kommentere påstandene ettersom ingen ledere eller spillere fra den tida er i klubben lenger.

FRANSK BEHANDLING: Ronaldo ankom torsdag sykehuset La Pitie Salpetriere i Paris for behandling av korsbåndskaden. Foto: Reuters/Scanpix
FRANSK BEHANDLING: Ronaldo ankom torsdag sykehuset La Pitie Salpetriere i Paris for behandling av korsbåndskaden. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Ronaldo forlot PSV for snart 15 år siden. Klubbdoktoren vår vet ikke hva som skjedde med ham etter det, sa Hewitt.

- Absurd og irrelevant

På hjemmesiden sin tar imidlertid klubben klinkende klar avstand fra påstandene i en melding fra lørdag ettermiddag:

«Som svar på beskyldningene fra en brasiliansk lege, ønsker PSV å reagere på påstandene om at de skal ha gitt sin tidligere spiller Ronaldo anabole steroider som skal ha framprovosert skadene hans. Disse beskyldningene er ytterst absurde og fullstendig irrelevante. PSV er av oppfatningen at de ikke vil kaste bort ord på å tilbakevise påstandene,» skriver PSV.

De bruker likevel noen ord på å angripe doktor Bernardino Santi:

«PSV har ikke overskredet medisinske grenser i fortida, slik den brasilianske legen Santi påstår, og vil ikke gjøre det i framtida. Denne legen har blitt sparket av det basilianske fotballforbundet (CBF), noe som sår alvorlig tvil om hans troverdighet. Han har ikke bare satt PSV i et dårlig lys ved å komme med disse beskyldningene, men også fotballen generelt.»

Ronaldo skadet korsbåndet mot Livorno onsdag. En operasjon kan redde karrieren til brasilianeren som tre ganger er kåret til årets spiller av Fifa

image: PSV nekter å ha dopet Ronaldo
I PSV: Ronaldo spilte for nederlandske PSV sine to første sesonger i Europa. Her fra oktober 1995, da han nettopp var fylt 19 år.
BEKYMRET: Selv Livorno-spillerne så bekymret ut da Milan-spissen ble liggende igjen på gresset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media