PSV-spilleren brakk beinet til Luke Shaw, så ble han hyllet av UEFA

Fansen raser.

(Dagbladet): Manchester United fikk alt annet enn et trivelig gjensyn med Champions League i går kveld, da PSV Eindhoven slo engelskmennene 2-1 i Nederland.

Tapet svei selvsagt for Louis van Gaal og Co, men mangelen på poeng havnet i skyggen av Luke Shaws svært stygge beinbrudd.

Kampen ble forsinket med åtte minutter mens backen fikk behandling etter å ha blitt taklet i PSVs straffefelt av midtstopper Héctor Moreno.

Langt skadeavbrekk Etterpå ble det bekreftet at Shaw hadde pådratt seg et dobbelt beinbrudd, og at han må regne med opp mot et halvt år på sidelinja.

Moreno, som selv brakk beinet mens han spilte for Mexico under fjorårets fotball-VM, sendte den obligatoriske beklagelsen til Luke Shaw på Twitter i går kveld.

SA UNNSKYLD: Her jubler PSV Eindhovens Héctor Moreno for å ha headet inn utlikningen mot Manchester United i går kveld. Det er riktignok ikke det han kommer til å huskes for fra den kampen. Foto: EPA / OLAF KRAAK / NTB Scanpix
SA UNNSKYLD: Her jubler PSV Eindhovens Héctor Moreno for å ha headet inn utlikningen mot Manchester United i går kveld. Det er riktignok ikke det han kommer til å huskes for fra den kampen. Foto: EPA / OLAF KRAAK / NTB Scanpix Vis mer

- Først og fremst vil jeg sende min styrke til @LukeShaw23. Jeg har vært gjennom det samme og håper du får en rask rehabilitering og at vi sees igjen på banen. Alt godt, skrev mexicaneren.

UEFA-hyllest Det er imidlertid ikke nok for Manchester United-fansen. Både norske og engelske supportere æresskjeller midtstopperen på Twitter.

Og som ikke det var nok:

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) hev ytterligere bensin på raseribålet da de kåret Moreno, som satte inn PSVs utlikning, til banens beste spiller.

I sin begrunnelse skrev UEFA at Moreno var en klippe bakerst for PSV, at han hadde full kontroll på Martial og at han brukte ballen på en intelligent måte da han vant den. Han fikk også skryt for hodestyrken ettersom han headet inn utlikningen for PSV.

HER SKJER DET: Luke Shaw (20) var på full fart inn i PSVs straffefelt da Moreno kom i hundre fra siden. Foto: Action Images / Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix
HER SKJER DET: Luke Shaw (20) var på full fart inn i PSVs straffefelt da Moreno kom i hundre fra siden. Foto: Action Images / Reuters / Andrew Couldridge / NTB Scanpix Vis mer

At han skadet Shaw står det dermed ingenting om.

Kritisk Poll Den tidligere engelske toppdommeren Graham Poll skriver i sin spalte i Daily Mail at Moreno skulle vært utvist for taklingen på Shaw. Den italienske dommeren Nicola Rizzoli ga ikke engang mexicaneren gult for taklingen.

- Rizzoli kunne ikke ha reddet Luke Shaw fra å brekke beinet, men han kunne og skulle ha straffet PSV og forsvarer Héctor Moreno for den forferdelige taklingen som forårsaket det fryktelige bruddet, skriver Poll.

STYGT: Vinkelen på Shaws høyrebein sier det aller meste om hvor alvorlig skaden er. Foto: NTB Scanpix
STYGT: Vinkelen på Shaws høyrebein sier det aller meste om hvor alvorlig skaden er. Foto: NTB Scanpix Vis mer