Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

PSV-trener forstår ikke at By Rise fikk fyken

- Nei, nei, nei, nei, sier Guus Hiddink til Dagbladet.no.

EINDHOVEN (Dagbladet.no): Guus Hiddink (58) er kanskje mannen som løste det ut. Det var hans PSV Eindhoven som banket RBK på Lerkendal kvelden før den mye omtalte pressekonferansen på RBK-brakka 21. oktober.

Den som endte med at By Rise er sjef bare ut året.

Men Hiddink, som leder Sør-Korea med stor hell i VM 2000, forstår ikke så mye av at Ola By Rise ikke sitter på trenerbenken til Rosenborg neste sesong.

For tross alt, By Rise ledet trønderne til gull i serien.

Lerkendal-tap var årsaken?

Som eneste norske avis møter vi trenerlegenden på klubbens eget Phillips Stadion i Eindhoven.

- Nei, nei, nei, nei, sier Hiddink til Dagbladet.no når vi spør om han har hørt om en trener som får sparken når laget hans vinner ligaen.

- Hva synes du om det da?

- Da PSV slo Rosenborg i Trondheim, forsto jeg at det var første gang på lenge at de har tapt der i Champions League. Kanskje det var utslagsgivende. Jeg vet ikke hva Rosenborg gjør inne på kjøkkenet sitt, eller hva som er grunnen til det andre klubber gjør.

Kjenner ikke RBK-kjøkkenet

Altså ingen kritikk av RBK-ledelsen. Treneren som har ledet Nederlands landslag, Real Madrid og Valencia vil heller fortelle om hvor gode Rosenborg er på bortebane.

Selv om trønderne faktisk ikke har vunnet én eneste Champions League-kamp ute i Europa siden 1999.

Men Hiddink så Rosenborg i Aten tidligere i høst, og står fast på det: RBK er farlige borte.

- Ja, jeg tar Rosenborg veldig alvorlig. De burdet ledet med to eller tre mål mot Panathinaikos. Det er veldig farlige framover, sier Hiddink.

Slipper å tenke

Han mener det ikke er gunstig for PSV at Rosenborg kommer rett fra kapring av seriegull og til Nederland.

- Nå slipper de å tenke på at de kanskje ikke får være med i Champions League neste år. De har mye god erfaring på laget, sier PSV-sjefen.

Sjøl mangler han Ji-Sung Park på grunn av utvisningen i Trondheim. I tillegg er lagets meget gode keeper, Heurelho Gomes, ute med skade.

Den eneste trøsten er backen Alex, som rekker kampen etter flere kampers skadefravær. Også Mark van Bommel, lenket til flere engelske storklubber, er frismeldt i tide.

Den sterke spissen Jan Vennegoor of Hesselink ble hvilt i helga ligarunde. Med 0-0 mot Utrecht leder Hiddinks gutter fortsatt den nederlandske æresdivisjonen.

- Det er ingen grunn til å undervurdere Rosenborg. De er med i Champions League år ut og år inn. De vet hva dette dreier seg om, sier Hiddink.

<B>TRENERNE HILSER:</B> Ola By Rise er her på vei for å takke PSV-trener Guus Hiddink etter møtet i Mesterligaen i Trondheim.
STOR STEMNING: Hjemmepublikummet forventer tre poeng mot Rosenborg i kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media