- PSV var bedre enn oss

Men nå tror målscorer Jon Dahl Tomasson at Milan går til finalen.

(Dagbladet.no): AC Milan tok et langt steg mot sin andre Champions League-finale på to år med kveldens 2-0-seier mot PSV. Og samtidig satte italienerne - uten sin forsvarssjef Alessandro Nesta - en stram rekord. Med dagens kamp har nemlig Milan spilt sju kamper på rad i Europas ypperste selskap uten å slippe inn mål.

Men rekordforsvaret til Milan kan først og fremst takke Mark van Bommel og Ji-Sung Park for at de holdt nullen nok en gang.

Skryter av PSV

For de som holdt Milan som soleklare favoritter i semifinalen, kan slå fasiten 2-0 i bordet og si de hadde rett. Men resultatet lyver, hvis resultater kan lyve, da.

- PSV var bedre enn oss, de spilte fantastisk fotball, sier Jon Dahl Tomasson til ITV.

PSV åpnet forsiktig på San Siro og forsvarte seg dypt. Likevel skapte de flere store sjanser før hvilen, men Jefferson Farfan skjøt svakt rett på Dida fra ti meter og de gode dødballmulighetene ble for upresise. I stedet kunne Milan, uten å overbevise, gå opp til 1-0 like før pause. På typisk vis.

Den brasilianske diamanten Kaka løp seg løs i det lille rommet mellom forsvaret og midtbanen til PSV og slo igjennom til Andriy Shevchenko. Alene med Heurelho Gomes skjøt ukraineren akkurat der en keeper umulig kan være: Rett ved siden av det beinet tyngden ligger på.

Nådeløst, effektivt og vakkert på en gang.

NÅDELØS: Andriy Shevchenko gjør ingen feil alene med Gomes. Wilfred Bouma kommer for seint og Milan leder 1-0. Foto: EPA
NÅDELØS: Andriy Shevchenko gjør ingen feil alene med Gomes. Wilfred Bouma kommer for seint og Milan leder 1-0. Foto: EPA Vis mer

- Det var en fryktelig vanskelig kamp. PSV dro ned tempoet og var flinke til å holde på ballen. Jeg er utrolig sliten, sier Shevchenko til <a href=\'http://edition.cnn.com/2005/SPORT/football/04/26/champions.milan/\'>CNN</a>.

- Vi går til finalen

For etter pause åpnet kampen seg opp og utviklet seg til å bli en av de flotteste kampene Milan har spilt i år - takket være et PSV-lag med de største ballene på San Siro denne sesongen.

Mange lag ville prøvd å trygge et 1-0-tap og satset på returmøtet. Ikke PSV. Guus Hiddink pisket spillerne sine fram, PSV turte å stå høyt i banen og fikk betalt i sjanser. Men dessverre for kampen og returmøtet: Ikke med mål.

Mark van Bommel hadde tre-fire store sjanser, men selv alene med Dida blåste han ballen over. Banens bestemann Ji-Sung Park var overalt, men klarte aldri å stokke da synet av Milans keeper dukket opp på netthinna.

PSV skapte 15 klare målsjanser i andre omgang, men det ville seg bare ikke.

Og da gikk det som det ofte går i fotballkamper. Det laget som sløser sjanser blir straffet. Kaka skjøt i feltet, skuddet ble blokkert og Milans danske innbytter Jon Dahl Tomasson dukket opp og satte inn 2-0.

- Resultatet er fantastisk for oss. Med 2-0 bør vi gå til finalen etter returkampen i Nederland, sier den danske målscoreren.

PSV bør være mektig stolte over prestasjonen borte mot Champions League-favoritten. Men må gjøre en minst like god kamp neste uke for å spille finale i Istanbul i mai.

FORSPILT SJANSE: Farfan har en gylden sjanse til å føre PSV opp i ledelsen, men skuddet blir for svakt og går rett på keeper Dida. Cafu står og ser på.
DUELL: Adriy Shevchenko har dratt av to PSV-spillere og stormer inn i keeper Gomes og Bouma. I denne duellen får PSV frispark.