Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Psyket ut» av Fagermo

Torgeir Børven debuterte for Rosenborg mot Vålerenga, men klarte ikke å sikre tre poeng for sin nye klubb.

HØYDEPUNKTER: Se høydepunktene fra kampen mellom RBK og VIF. Video: Fotball Media. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg - Vålerenga 1-1 (1-0)

To av norsk fotballs største klubber barket sammen på Lerkendal onsdag kveld. Før kampen var det knyttet mest spenning til om Torgeir Børven kom til å starte kampen for trønderne.

For bare en uke siden scoret nemlig Børven hat-trick mot Vålerenga for sin tidligere klubb Odd, men ble henvist til benken av Trond Henriksen.

Vikartreneren uttalte før kampen at Børven måtte rekke å lære seg navnene på sine nye lagkamerater før han fikk spille, men i pausen må trønderne tydeligvis ha lekt navneleken for etter timen spilt gjorde Eliteseriens toppscorer sin Rosenborg-debut.

På vei ut etter pause møtte Dag-Eilev Fagermo sin tidligere elev fra Odd, Torgeir Børven, og kom med et lite stikk til sin tidligere elev da Eurosports reporter snappet opp situasjonen.

- Hva sa du til Børven? spurte Eurosports Susanne Wergeland.

- At jeg er glad i ham, svarte Fagermo.

- For å psyke han ut før neste omgang?

- Neinei, smilte Vålerenga-treneren lurt.

Men det spørs om ikke Fagermo likevel nådde inn til Børven, for Eliteseriens toppscorer var ganske anonym i sin Rosenborg-debut.

Etter kampen fortsatte Fagermo med kjærlighetserklæringene til Rosenborgs nye toppspiss.

- Det er en fantastisk spiller og person og det er ingen tvil om at det er en gutt som jeg er veldig glad i og har veldig tro på. Det er gøy at han har fått kontroll på skadene og med stabilitet er han egentlig for god for Eliteserien, skrøt Fagermo til Eurosport.

Børven på sin side tar skryten med en liten klype salt.

- Nei, det er nok smisking for å prøve å få meg til Vålerenga når jeg drar fra Rosenborg, sier Børven lurt til Eurosports reporter Gunhild Toldnes.

Rosenborg viste til tider gode takter med mer fremoverrettet og raskere pasningsspill enn vi så av Rosenborg under Eirik Horneland. Men det måtte en perle av et skudd til fra Marius Lundemo for å skille lagene til pause.

Men i andreomgang tok Vålerenga mer over kampen og med drøye ti minutter igjen på klokka utlignet gjestenes Ivan Näsberg og fastsatte resultatet til 1-0.

Perlescoring

Det ble en fartsfylt start på oppgjøret i Trondheim. Vålerenga gikk rett i strupen på Rosenborg og fikk en kjempesjanse etter bare minuttet spilt på Lerkendal.

Bortelagets Bård Finne ble nesten overrasket over hvor god tid han fikk da han plutselig var alene gjennom med André Hansen. Men til tross for at bergenseren hadde god tid klarte ikke Finne å finne nettmaskene.

Det var to lag som ønsket å angripe i kveldssola onsdag. Kort tid etter Finnes mulighet fikk Rosenborg hjørnespark. Pål André Helland slo corneren på hodet til Even Hovland som raget høyest i feltet.

Landslagsstopperen headet ballen bakover og traff stolpen før Vålerenga klarte å rydde opp. Og det er Rosenborg som skal ta ledelsen på Lerkendal.

Med et høyere balltempo og raskere pasningsspill enn vi har sett av dette Rosenborg-laget i år blar trønderne opp et angrepp på venstrekanten.

Unggutten Emil Konradsen Ceide sentrer inn til midtbaneankeret Marius Lundemo. Den APOEL-klare nordmannen klemmer til fra omtrent 20 meter og finner krysset bak Kristoffer Klaesson i Vålerenga-buret.

Unggutt imponerte

Emil Konradsen Ceide har fått sjansen fra start i de to siste kampene for trønderne etter at Samuel Adegbenro ble skadet. Mot Vålerenga var unggutten involvert i det meste i førsteomgang.

Det ble med en drøy time på banen for unggutten i kveldens kamp, men potensialet er stort ifølge Eurosports-fotballekspert.

- Det er et voldsomt potensiale og i dag fikk vi se mye av det. Han er virkelig en Rosenborg-kant etter trøndernes hjerte, så han kan vi glede oss til å se mer av fremover, sa Tor Ole Skullerud om Ceide under Eurosports-sending.

Børven-debut

Rosenborg pressa mye høyt i første omgang og brukte mye krefter. Til tross for at Rosenborg-trener Trond Henriksen etterlyste enda høyere press av trønderne i andreomgang, virket de hvitkledde litt slitne i begynnelsen av førsteomgang.

Men Vålerenga klarte heller ikke å ta noe tak på kampen og de første minuttene av førsteomgangen gikk relativt rolig for seg.

Med nærmere timen spilt kunne man skimte Torgeir Børven gjøre seg klar for å komme inn for Rosenborg. Sammen med Edvard Tagseth kom Eliteseriens toppscorer inn med omtrent en halvtime igjen på klokka.

Byttet fikk ingen umiddelbar effekt og Vålerenga styrte det meste av spillet på Lerkendal i andreomgang.

Men med snaue tjue minutter igjen på klokka viste Rosenborg tegn på storspill da Børven flikket gjennom Pål André Helland med hælen. Men avslutningen til trøndernes nummer ti gikk over Klaessons nett.

Vålerenga fortsatte å presse Rosenborg og med drøye ti muntter igjen på klokka skulle de endelig få uttelling. Etter litt klabb og babb i feltet etter en corner satte Vålerenga-stopper Ivan Näsberg inn utligningen på volley.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!