Psyket ut av pipinga

André Bergdølmo (34) forlot Lillestrøm med Judas-stempel i 1997. Hver gang Bergdølmo har gjestet Åråsen siden da, har han blitt psyket ut av pipekonserten.

Han innrømmer at mottakelsene på Åråsen har påvirket spillet hans negativt.

I dag er han der igjen - denne gang med FC København.

-  Jeg har spilt mot Lillestrøm på Åråsen to ganger i serien og én gang i cupen. Fansen har gjort det riktige og psyket meg helt ut hver gang. Særlig den første gangen spilte jeg dårlig på grunn av det.

-  Så det hjelper faktisk å pipe?

-  Det går jo inn på deg. Når 3000 supportere piper mot deg, psyker det deg helt ned. Men nå er jeg eldre og mer rutinert, sier Bergdølmo til Dagbladet - og gir Kanarifansen følgende advarsel foran kampen i kveld:

-  Jo mer dere piper, jo bedre spiller jeg.

Upopulær

Det skremmer neppe Kanarifansen, som fortsatt ikke har tilgitt Bergdølmo overgangen til Rosenborg i 1997. Den gangen ble han sitert i Adresseavisen på at han hadde bløffet på seg selgerjobb i Trondheim for å frigis fra Lillestrøm - noe Bergdølmo fortsatt nekter for.

I sommer var Bergdølmo nær en retur til Lillestrøm, trente med klubben - men klarte ikke å gi noe svar innen fristen Lillestrøm satte. Dermed hisset han på seg supporterne igjen.

Kanarifansens leder Petter W. Olafsson begravde tilsynelatende stridsøksa da han tok Bergdølmo i hånda på TV 2 i sommer.

Det angrer han på nå.

-  TV 2 tok meg med da han trente med Lillestrøm, men det var mest et spill for galleriet. Vi har noen gamle hatsanger om Bergdølmo som vi børster støvet av nå. En gang Judas, alltid Judas, sier Olafsson. Han hevder Bergdølmo innrømmet å ha faket en skade for å slippe å møte Lillestrøm like etter at han var klar for Rosenborg.

Det avkrefter Bergdølmo.

Gruer seg ikke

-  I den kampen hadde jeg betennelse i ei tå. Personlig har jeg ingen problemer med Kanarifansen. Den saken fra 97 ble helt feil framstilt, og jeg fikk en offentlig beklagelse av Adresseavisa etterpå. Alt det positive jeg sa om Lillestrøm ble ikke nevnt med ett ord, hevder han.

-  Blir du skuffa om du blir pepet ut i kveld?-  Jeg vet ikke. Jeg regnet egentlig med at det var gammelt og glemt. Men jeg gruer meg aldri til fotballkamper, sier André Bergdølmo.

PREGET: Tidligere Lillestrøm-spiller André Bergdølmo innrømmer at LSK-fansen har klart å psyke ham ut under gjesteopptredener på Åråsen. Men ikke i kveld, når Bergdølm og FC København kommer.