Psyko-Stig er tilbake

COVENTRY (Dagbladet): Coventry-Liverpool 1-1. -Jeg vet at folk tviler og sier at Bjørnebye ikke er er god nok - at Bjørnebye ikke er form. Men jeg tviler ikke. Og fordi jeg vokser på utfordringer er jeg hellig overbevist om en ting. Når VM kommer vil jeg være der jeg skal være, sier Stig Inge Bjørnebye.

Steget Stig Inge Bjørnebye tok på Highfield Road i går var stort og i riktig retning. Etter enda en drøy måned uten tillitt fra manager Roy Evans, og med ribbeinsbrist for 11 dager siden, var han nødt til det også. Han var nervøs før avspark, usikker på helsa og formen, men klarte likevel å samle seg.

Faktisk så bra at Drillo kan sette en parentes rundt et av de usikkerhetsmomentene han har i boka.

-Ei drøy uke skadet er dårlig oppladning, sier Stig Inge. -Men sjøl om jeg har vært maroder i flere dager så jeg visste at jeg måtte spille denne kampen for å få lov til å reise til Danmark. Og merkelig nok - og det er ikke første gangen - så ble jeg fortere frisk enn det legene spådde.

-Når jeg psyker meg skikkelig opp går det alltid bra.

Coventry-kampen var Stig Inge Bjørnebyes femte start for Liverpool siden Manchester United var på Anfield 6. desember. Det forteller alt om en trøblete sesong. Men Stig Inge Bjørnebye er verken sutrete eller som fotballfolk flest.

Han er bare Stig Inge Bjørnebye.

-Sjøl om situasjonen min har vært totalt ugunstig denne sesongen så passer den meg akkurat nå, sier han. -Jeg vokser som sagt på utfordringer. Og jeg tar også sjølkritikk fordi jeg ikke har spilt så godt som forventet. Men det har ikke vært lett.

En sesong på hodet

Sjøltillitt skaper bedre fotballspillere. Sjøltillitt er noe du må skaffe deg. Og forrige sesong - da Stig Inge Bjørnebye sesongåpnet med Liverpools første scoring etter bare fire minutter - kom den i bøtter og lass. Sist august, hvor det åpnet med at han ble byttet ut i de to første matchene, begynte den å svinne langsomt.

-Jeg ble flyttet rundt på flere plasser, sier Stig Inge. -Det var ikke gunstig. Og etter det har jeg blitt kastet ut og inn av laget. Sånn er Liverpool og det har jeg lært meg å leve med.

I går levde han på stram line med tanke på det som skal skje de neste månedene. Og under det voldsomme presset fungerte plutselig det han kan aller best. Venstrefoten åpnet med en dårlig corner, men etter det skapte den store sjanser. Og da Stig Inge headet inn en ball fra returrommet viste Michael Owen hvorfor alle snakker om en fotballdrømm, og scoret på et mesterstykke av et ballmottak og en volley.

Det så veldig enkelt ut.
Det var enormt vanskelig.

Mange kløner

-Vi burde vunnet denne kampen, sier Drillos-backen. -Vi hadde nok sjanser til å avgjøre. Men sånn er det, og nå må vi bare innse at det blir umulig å ta en andreplass og komme med i Mesterligaen. Vi kan jo ikke tro at Manchester United taper alle sine tre siste kamper.

Liverpool tapte to poeng fordi Phil Babb felte Darren Huckerby veldig klønete. Straffesparket slo Dion Dublin rolig i mål. Men de røde hadde utur også fordi dommertrioen var minst like adferds-dumme som straffelager Babb. Først da de ikke så at ballen hadde vært ute før Huckerby lot seg felle. Deretter da Michael Owen ikke ble betalt med straffe etter å ha blitt meid ned i Coventrys boks.

-Dommerne var ikke heldige, de gjorde mye rart, sier Liverpool-manager Roy Evans. -Så nå er det kjørt for vårt vedkommende. Og derfor blir det UEFA-cup til høsten.

-Det er fælt å tenke på alle de poengene vi har surret bort, sier Stig Inge Bjørnebye.